dodano: 2014-09-29 15:40 | aktualizacja:
2014-09-29 17:25
autor: Łukasz Knapik |
źródło: TVN
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Francja to kraj pięknych krajobrazów i kuchni, która uznana została za światowe dziedzictwo i wpisana na listę UNESCO. W krainie owoców morza, lawendowych pól, pachnących słońcem warzyw i multikulturowej kuchni, Pascal przygotuje proste i smaczne dania, w tym - prowansalską zapiekankę, filety rybne - ulubioną potrawę rybaków z Marsylii - i pieczone morele z migdałami. Nie zabraknie tradycyjnych przepisów na słynne francuskie desery i oryginalną sałatkę nicejską. Oprócz gotowania Pascal zbada temat „polskich winniczków na francuskim rynku”, sprawdzi jak smakują prażone larwy w Nicei i dowie się, gdzie powstaje najdroższy na świecie ser.
- Zapraszamy na smakowitą podróż! Bon appétit i bon voyage! - zachęca nadawca.
„Pascal po francusku!” - emisja w niedziele (od 5 października 2014 roku) o 14:20 w TVN Style (TVN Style HD).
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.