Do 4. edycji najstarszego kulinarnego show na świecie zgłosiły się setki chętnych. Jednak tylko 15 najbardziej nietuzinkowych, kulinarnych osobowości, otrzymało szansę wzięcia udziału w tym prestiżowym programie (więcej tutaj). Emocji nie zabraknie, a kucharze będą musieli wspiąć się na wyżyny swoich umiejętności. - Rozpiera mnie duma, że znalazłem się w tak zacnym gronie! - Mierzyliśmy się długo wzrokiem razem z innymi, to było emocjonujące! - Serce podchodziło mi do gardła! - Byłem gotowy na wszystko! - to tylko niektóre z komentarzy uczestników tuż przed rozpoczęciem pierwszej konkurencji.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Jak poradzą sobie z nowymi zadaniami? Czy odnajdą się w nieznanej dotychczas spiżarni? Kto perfekcyjnie przygotuje potrawę, a kogo będzie prześladować pech? I wreszcie, kto odpadnie już w pierwszym odcinku?
Ich kulinarne zmagania oceniać będą: właściciel i szef kuchni Atelier Amaro - jedynej w Polsce restauracji wyróżnionej prestiżową gwiazdką „Czerwonego przewodnika” Michelin oraz czterema czapkami i tytułem Szefa Roku, przyznawanymi przez informator „Gault&Millau” - Wojciech Amaro; podróżniczka, autorka książek kulinarnych i gospodyni programu kulinarnego „Ewa gotuje” (emisja w kanałach Polsat, Polsat 2, Polsat Food Network i ATM Rozrywka TV) - Ewa Wachowicz; krytyk kulinarny i dziennikarz „Gazety Wyborczej” - Maciej Nowak oraz kucharz z misją, który uczy młodych Polaków zdrowego odżywiania się - Grzegorz Łapanowski.
„Top Chef” - sezon 4., emisja w środy (od 4 marca 2015 roku) o 20:40 w telewizji Polsat (Polsat HD).
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.