Brenna to malownicza, ale niewielka górska miejscowość położona w województwie śląskim, w której od lat turyści i miejscowi mogli posilić się w karczmie „U kuma”. Karczma była własnością rodziców Filipa, który jednak swojej przyszłości nie zamierzał wiązać z gastronomią i wyprowadził się do dużego miasta. Życie jednak miało wobec niego inne plany. Kiedy Filip poznał Łukasza - ambitnego kucharza, a jego tata postanowił wycofać się z prowadzenia karczmy, zdecydował się na powrót w rodzinne strony.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Razem z Łukaszem pełni zapału własnymi siłami odremontowali wnętrze, wprowadzili nowe menu oraz zmienili nazwę na „Karczma Górecka”, ponieważ karczma „U Kuma” miała bardzo złą opinię. Niestety zapał i siły szybko się wyczerpały, bo przyszedł sezon, ale nie głodni goście, co oczywiście oznacza problemy finansowe. Sytuacja stała się bardzo trudna, bo pieniędzy brakuje już na wypłaty dla pracowników. Filip ratując budżet zaczął oszczędzać na zakupach, co budzi sprzeciw kucharza, czyli Łukasza. W karczmie pomaga mama Filipa, która wie, że jeśli restauracja upadnie, to jej syna i Łukasza nic nie zatrzyma w Brennej i obaj wrócą do Katowic, a ona nie chce się z nimi rozstawać.
Czy Magdzie Gessler uda się znaleźć sposób na naprawę „Karczmy góreckiej”? Czy w małej Brennej duża restauracja ma szansę na przetrwanie? Odpowiedź w czwartek, 1 października br. w piątym odcinku 12. sezonu programu „Kuchenne rewolucje” w TVN (więcej tutaj).
„Kuchenne rewolucje” - sezon 12., emisja w czwartki o 20:50 w TVN (TVN HD). Poprzednie sezony mogą oglądać widzowie TVN (TVN HD) i TVN Style (TVN Style HD).
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.