reklama
reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj
ODBLOKUJ-REKLAMY.jpg

„Z czekoladą w kuchni” od 6.02 w Polsacie

dodano: 2016-02-04 17:09 | aktualizacja: 2016-02-04 17:53
autor: Łukasz Knapik | źródło: Cyfrowy Polsat/satkurier.pl

Polsat „Z czekoladą w kuchni” Jak szybko i prosto przygotować wytrawne dania oraz desery? Czym osłodzić sobie ostatni weekend karnawału i walentynki? Od soboty, 6 lutego br., w każdy weekend lutego br. telewizja Polsat zaprasza na nowy program, który poprowadzą kucharz i dziennikarz kulinarny Grzegorz Łapanowski i mistrzyni cukiernictwa Joanna Profus - „Z czekoladą w kuchni”. Prowadzący zaprezentują w nim tajniki kuchni z różnych zakątków świata, zdradzą tajemnice rozmaitych słodkich składników i pokażą jak je połączyć w smaczną całość.



Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Seria „Z czekoladą w kuchni” składa się z 8 odcinków, emitowana będzie w każdą sobotę i niedzielę o godzinie 17:40. W każdym odcinku dwoje prowadzących: Grzegorz Łapanowski oraz Joanna Profus przedstawią przepis na wyśmienitą potrawę z wykorzystaniem czekolady. Joanna zaznajomi widzów ze sztuką przygotowywania deserów - pokaże jak usmażyć hiszpańskie pączki z czekoladą, lub jak przygotować bezy i tarty. Grzegorz natomiast wyczaruje wyśmienite dania, łącząc na pozór niepasujące do siebie składniki takie jak polędwica wołowa i gorzka czekolada, czy kaczka i sezamki. - Zapraszamy na pełen ciepła, humoru i kulinarnych ciekawostek program - pierwszy odcinek w sobotę, 6 lutego br. w telewizji Polsat - zachęca nadawca.

Joanna Profus w programie „Z czekoladą w kuchni”, foto: Cyfrowy Polsat

Joanna Profus i Grzegorz Łapanowski w programie „Z czekoladą w kuchni”, foto: Cyfrowy Polsat

 
Grzegorz Łapanowski to juror „Top Chef” Polsatu (więcej tutaj i tutaj), kucharz i dziennikarz kulinarny, jest stypendystą „Culinary Dyplomacy” Departamentu Stanu USA. Gotował z najlepszymi, m.in.: Wojciechem Modestem Amaro, Kurtem Schellerem i Robertem Sową. Autor książek: „Smakuje”, „Dwie Ryby”, „Najlepsze przepisy dla całej rodziny”. Wspólnie z bliskimi mu ludźmi prowadzi Fundację na rzecz edukacji kulinarnej dzieci i młodzieży - „Szkoła na widelcu”. W kanale Polsat Cafe prowadził program „Misja stołówka” (audycję można wciąż oglądać na antenie tej stacji).
 
Joanna Profus to mistrzyni cukiernictwa E.Wedel (Lotte Wedel), której specjalnością jest wykonywanie dekoracji z użyciem czekolady. Mistrzyni Polski młodych cukierników. Na co dzień tworzy słodkie dzieła w wedlowskiej Pracowni Rarytasów. Jako pierwsza w Polsce zainicjowała trend łączenia mody z czekoladą.

„Z czekoladą w kuchni” - emisja w soboty i niedziele (od 6 lutego 2016 roku) o 17:40 w telewizji Polsat (Polsat HD).


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Propozycje stacji TV i VOD


reklama
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

Konwerter Unicable II Inverto 32 tunery (5520) EVOBOX

Konwerter Unicable II marki Inverto pozwala na jednoprzewodową (szeregową) transmisję...

219 zł Więcej...

SAT Kurier - 5-7/2023 wersja elektroniczna

Elektroniczna wersja SAT Kuriera 5-7/2023

12 zł Więcej...

Kabel HDMI 2.1 8K UHD 3,0m

Najnowszy kabel HDMI o długości 3,0m w wersji v2.1 dla...

65 zł Więcej...