W niedzielę, 19 listopada br. o godz. 10:55 w kanale Food Network wyemitowany zostanie trzeci odcinek kulinarnego programu „Sexy kuchnia Magdy Gessler”. Co tym razem czekać będzie na widzów?
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Jak czytamy w opisie, kuchnia meksykańska jest uznawana za jedną z najlepszych na świecie. Magda Gessler w trzecim odcinku swojego programu zabierze widzów Food Network w kulinarną podróż właśnie do Meksyku. Widzów czekać będą zmysłowe połączenia smaków, szampański deser i prowadząca, która żadnych wyzwań się nie boi (więcej tutaj).
Podobno przyrządzanie tego dania poza Meksykiem jest grzechem. Magda Gessler lubi grzeszyć w kuchni i przygotuje dla widzów jedwabistą wieprzowinę ze zmysłowym czekoladowo-paprykowym sosem molle. W tradycyjnym dressingu znajdą się aż trzy najostrzejsze papryki chili: poblano, habanero i jalapeno. W połączeniu z gorzką czekoladą i orzechami będzie to prawdziwa eksplozja smaków. Po ostro-słodkiej przystawce, przyjdzie pora na szampański deser. Prowadząca zaprezentuje oryginalny przepis na słodkie zakończenie kolacji. Będą to truskawki zabajone z odrobiną szampana. Bąbelki zdecydowanie dodadzą deserowi charakteru.
Dodajmy, iż Magdę Gessler możemy również oglądać w takich produkcjach jak „Kuchenne rewolucje” (emisja w TVN, TVN Style i ITVN/TVN International - więcej tutaj) i „MasterChef” (w TVN - więcej tutaj).
„Sexy kuchnia Magdy Gessler” - emisja w niedziele o 10:55 w Food Network.
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.