W niedzielę, 10 grudnia br. o godz. 10:55 w kanale Food Network wyemitowany zostanie szósty odcinek kulinarnego programu „Sexy kuchnia Magdy Gessler”. Co tym razem czekać będzie na widzów?
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Magda Gessler uważa, że kwitnące migdałowce to jedno z najbardziej romantycznych zjawisk na świecie. Opadające płatki przypominają prószenie śniegu i z całą pewnością sprzyjają miłosnej aurze. Właśnie dlatego migdały są pozycją obowiązkową w kuchni prowadzącej. W szóstym odcinku programu „Sexy kuchnia Magdy Gessler” pojawią się tradycyjny hiszpański chłodnik z prażonymi migdałami oraz gorąca dorada (więcej tutaj).
Jak czytamy w opisie, na samym początku Magda Gessler zaserwuje widzom prawdziwą ucztę dla podniebienia. Tradycyjny hiszpański chłodnik ajoblanco to wyrazisty, czosnkowy smak w połączeniu z delikatnymi migdałami. Tę mocno schłodzoną potrawę należy podawać z owocami - najlepiej z winogronami i gruszką. Ajoblanco to doskonała propozycja na lekką i zdrową przekąskę.
Po delikatnym chłodniku przyjdzie pora na świeżą doradę. W średniowieczu, kobiety wręczały swoim ukochanym ugotowaną rybę, aby rzucić na nich czar miłości. Magda Gessler sprawdzi, czy ta legenda jest prawdziwa... Prowadząca pokaże też jak łatwo oczyścić doradę i z czym najlepiej ją podać. Gorąca ryba polana południowym sosem chimichurri zachwyci niejednego smakosza.
Dodajmy, iż Magdę Gessler możemy również oglądać w takich produkcjach jak „Kuchenne rewolucje” (emisja w TVN, TVN Style i ITVN/TVN International - więcej tutaj) i „MasterChef” (w TVN - więcej tutaj).
„Sexy kuchnia Magdy Gessler” - emisja w niedziele o 10:55 w Food Network.
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.