W sobotę, 16 grudnia br. o godz. 10:15 w telewizji Polsat wyemitowany zostanie piętnasty odcinek dwudziestego sezonu programu kulinarnego Ewy Wachowicz „Ewa gotuje”. Wcześniejsze serie tej produkcji mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat 2, Polsat Film, ATM Rozrywka TV i Food Network. A co wydarzy się w premierowej odsłonie tego programu?
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
W piętnastym odcinku dwudziestego sezonu programu kulinarnego „Ewa gotuje” prowadząca przygotuje potrawy bożonarodzeniowe. Zacznie od barszczu czerwonego zakwaszonego wodą z domowych ogórków kiszonych i zabielonego śmietaną. Poda go z tłuczonymi ziemniakami. Na danie główne będzie szynka pieczona w soku pomarańczowym, którą można przygotować jako danie obiadowe lub serwować na zimno - wówczas doskonale smakuje z sosem tatarskim po wiedeńsku, czyli z kaparami zamiast marynowanych grzybów. Na deser Ewa Wachowicz upiecze sernik czekoladowy na herbatnikowym spodzie (więcej tutaj).
„Ewa gotuje” - sezon 20., emisja w soboty o 10:15 w telewizji Polsat. Wcześniejsze sezony tego programu mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat 2, Polsat Film, ATM Rozrywka TV i Food Network.
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.