W sobotę, 4 marca br. o godzinie 10:10 na antenie telewizji Polsat wyemitowany zostanie premierowy odcinek dziewiętnastego sezonu programu „Ewa gotuje” (więcej tutaj). To autorski program kulinarny Ewy Wachowicz, która zaprasza widzów do swojej prywatnej kuchni i przyrządza przed kamerą potrawy wyśmienitej kuchni polskiej z elementami kuchni zagranicznych, czyli fusion. Nie zapominając o rodzimych tradycjach żywieniowych, jednocześnie czerpie inspirację ze swoich licznych podróży po całym świecie. Zdradza nam swoje kulinarne sekrety i podpowiada, jak gotować smacznie, szybko i zdrowo.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
W pierwszym odcinku osiemnastego sezonu prowadząca zabierze widzów w kulinarną podróż, której kolejne przystanki wyznaczą potrawy kuchni austro-węgierskiej. Zacznie od tradycyjnej, madziarskiej, bardzo pożywnej zupy gulaszowej. Na danie główne zrobi przysmak kuchni austriackiej - knedle z kiszoną kapustą, suszonymi grzybami i morelami. Przygotuje też konfiturę z czerwonej cebuli. Natomiast na deser upiecze Apfelstrudel, czyli bardzo cienkie ciasto z nadzieniem jabłkowym.
„Ewa gotuje” - sezon 19., emisja w soboty (od 4 marca 2017 roku) o 10:10 w telewizji Polsat (Polsat HD). Wcześniejsze sezony tego programu mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat 2 (Polsat 2 HD), Polsat Film (Polsat Film HD), ATM Rozrywka TV i Food Network (Food Network HD).
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.