W sobotę, 15 kwietnia br. o godzinie 10:10 w telewizji Polsat wyemitowany zostanie siódmy odcinek dziewiętnastego sezonu programu kulinarnego „Ewa gotuje” (więcej tutaj). Będzie to jednocześnie trzysetny odcinek całej serii. Dodajmy, iż program ten, którego producentem jest firma Promiss Ewa Wachowicz, mogą również oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat 2, Polsat Film, ATM Rozrywka TV i Food Network. Gospodynią programu jest Ewa Wachowicz.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Czym Ewa Wachowicz zaskoczy widzów przy okazji jubileuszowego wydania swojego programu?
- Trudno nie wykorzystać takiej okazji. Przygotowałam dla internautów specjalny film, na którym podsumowuję dziesięć lat pracy nad programem. Trzechsetny odcinek jest również wyjątkowy z tego powodu, że jego emisja wypada w Wielką Sobotę. Mamy więc zarówno okrągły jubileusz, jak i święta Wielkiej Nocy jednocześnie. W związku z tym dla widzów w telewizji szykujemy niespodziankę. Będzie się dużo działo. Zdradzę, że aby szybko zmieniać miejsca, będę przemieszczać się helikopterem pomiędzy scenami
- powiedziała Ewa Wachowicz.
Skąd pomysł na lot śmigłowcem?
- Lata emisji programu „Ewa gotuje” to nie tylko przepisy i pobyt w kuchni. To także, a może przede wszystkim, fani i sympatycy produkcji. Jeden z nich zaproponował mi, że w prezencie użyczy na jeden dzień helikopter. Dzięki temu wszystko odbędzie się płynnie i szybko
- powiedziała Ewa Wachowicz.
Czy Ewa Wachowicz będzie gotować na pokładzie śmigłowca?
- Wykorzystałam śmigłowiec do kręcenia scen. Będę święcić koszyczek wielkanocny w świątyni Miłosierdzia Bożego na krakowskich Łagiewnikach, a później szybko przemieszczę się do domu, gdzie kręcimy „Ewa gotuje”. W programie zaprezentujemy z jednej strony potrawy świąteczne, ale też pokażemy pyszny, jubileuszowy tort. Trzechsetny odcinek zyska również nową oprawę graficzną. Pojawi się nowa czołówka i nowy logotyp. Zapewniam, że będzie się dużo działo
- powiedziała Ewa Wachowicz.
A jakie przysmaki czekać będą na widzów w trzysetnym odcinku? Ewa Wachowicz przygotuje gęsty, świąteczny żurek na wędzonce z dodatkiem suszonych grzybów. Poda też tradycyjną szynkę - pieczoną w glazurze, naszpikowaną goździkami. Na deser będzie pascha, czyli serowy przysmak z Kresów Wschodnich. Ponieważ ten odcinek jest jubileuszowy, upiecze też tort z masą orzechową.
„Ewa gotuje” to autorski program kulinarny Ewy Wachowicz, która zaprasza widzów do swojej prywatnej kuchni i przyrządza przed kamerą potrawy wyśmienitej kuchni polskiej z elementami kuchni zagranicznych, czyli fusion. Nie zapominając o rodzimych tradycjach żywieniowych, jednocześnie czerpie inspirację ze swoich licznych podróży po całym świecie. Zdradza nam swoje kulinarne sekrety i podpowiada, jak gotować smacznie, szybko i zdrowo.
Przypomnijmy, iż dwusetny odcinek programu wyemitowany został w listopadzie 2013 roku (więcej tutaj).
„Ewa gotuje” - sezon 19., emisja w soboty o 10:10 w telewizji Polsat (Polsat HD). Wcześniejsze sezony tego programu mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat 2 (Polsat 2 HD), Polsat Film (Polsat Film HD), ATM Rozrywka TV i Food Network (Food Network HD).
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.