W niedzielę, 24 grudnia br., czyli w Wigilię świąt Bożego Narodzenia, o godz. 10:55 w kanale Food Network wyemitowany zostanie ósmy odcinek kulinarnego programu „Sexy kuchnia Magdy Gessler”. Co tym razem czekać będzie na widzów?
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Już Cassanova wiedział, że ostrygi są prawdziwym afrodyzjakiem i na śniadanie jadał ich aż pięćdziesiąt. O miłosnych właściwościach tych owoców morza pisał także William Szekspir. W ósmym odcinku Magda Gessler zaserwuje je na kilka sposobów. To nie wszystko - widzowie Food Network dowiedzą się również jak zrobić przepyszny domowy kisiel (więcej tutaj).
Kiedy Magda Gessler wchodzi do swojej kuchni uzbrojona w specjalną rękawicę, to znak, że będzie się działo. Gotowanie czasem bywa niebezpieczne, a w szczególności, gdy przychodzi pora na ostrygi. Ich otwieranie to nie lada wyczyn, ponieważ mają muszle o dosyć ostrych krawędziach. W ósmym odcinku prowadząca pokaże jak poprawnie przyrządzać te niezwykłe owoce morza. Ikona telewizji zaserwuje je na kilka różnych sposobów - tradycyjnie, z różnymi nieziemskimi sosami oraz nietypowo, z jajecznicą i szparagami. Która z propozycji przypadnie widzom do gustu?
Na sam koniec, prowadząca spróbuje przekonać miłośników słodkości do domowego kisielu z czerwonych owoców. Deser autorstwa Magdy Gessler robiony jest na bazie wywaru z czerwonego wina, z dodatkiem malin, truskawek i poziomek. To idealna propozycja na świąteczny podwieczorek.
Dodajmy, iż Magdę Gessler możemy również oglądać w takich produkcjach jak „Kuchenne rewolucje” (emisja w TVN, TVN Style i ITVN/TVN International - więcej tutaj) i „MasterChef” (w TVN - więcej tutaj).
„Sexy kuchnia Magdy Gessler” - emisja w niedziele o 10:55 w Food Network.
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.