dodano: 2018-06-15 12:42 | aktualizacja:
2018-06-15 12:54
autor: Jakub Sulisz |
źródło: nc+
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Pierwsze w cyklu zostaną wyemitowane odcinki siódmej serii
„Anthony Bourdain: bez rezerwacji” – zarejestrowanej przez kamery 10-sezonowej podróży kucharza po najbardziej intrygujących miejscach na świecie. Bourdain bez wahania próbował lokalnych przysmaków i specjałów, przygotowywanych w ulicznych budkach. Sam, jako turysta, nie miałby szans na dotarcie do miejsc, do których poprowadzili go miejscowi przewodnicy. To dzięki nim wiele dowiedział się o kulturze krajów, które odwiedził, o żyjących tam ludziach i przede wszystkim - o ich zwyczajach kulinarnych.
Każda, nawet krótka podróż staje się niezapomnianą przygodą. Czy da się poznać i "poczuć" miasto, mając na to zaledwie od 24 do 48 godzin? Zwłaszcza nie korzystając przy tym z utartych szlaków ani popularnych przewodników turystycznych? W programie
„Postój z Anthonym Bourdainem” podróżnik zdradza, co warto odwiedzić, co jeść, ale także co sobie podarować. Radzi jak najlepiej spędzić ten krótki czas i dotrzeć do istoty danego miejsca. W cyklu pojawią się odcinki drugiego sezonu programu.
W ramach wieczoru specjalnego stacja wyemituje także dwa odcinki 9 sezonu
„Anthony Bourdain: miejsca nieznane” – najbardziej nagradzanego programu Amerykanina. W każdym odcinku produkcji prowadzący odwiedzał inne miejsce, w którym nie tylko poznawał lokalną kulturę, ale też uwarunkowania społeczne, a czasami nawet polityczne. Jego nadrzędnym celem było jednak przetestowanie unikalnych smaków i aromatów miejscowego jedzenia.
Specjalny maraton poświęcony pamięci Anthony’ego Bourdaina w
sobotę, 16 czerwca od godz. 20:30 w Kuchni+
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.