Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Ludzie coraz śmielej czują się w kuchni – eksperymentują, próbują nowego, tworzą coraz wymyślniejsze dania. Nie tylko w restauracjach, ale też w domowym zaciszu. Oprócz rozniecania kreatywności trzeba jednak edukować i kucharzy i konsumujących w kierunku zapobiegania marnowaniu żywności.
Trend „zero waste” przyjmuje się na całym świecie – jest w końcu niezwykle potrzebny.
Jakie są święte zasady tej kuchni? I od czego zacząć? Przewodnikiem w temacie stanie się nowy program Kuchni+.
Prowadząca -
Jagna Niedzielska - to młoda, charyzmatyczna osoba, dla której zero waste food to filozofia życia.
Wychowywała się w domu, w którym ograniczano marnowanie żywności do minimum. W programie Jagna pokaże widzom, jak racjonalnie planować i robić zakupy, jak przechowywać i przetwarzać żywność, jak wykorzystywać resztki produktów i pozostałości potraw oraz jak kompostować odpadki. Widzowie zobaczą też, jak smacznie, prosto i szybko ugotować posiłek, żeby niczego nie marnować i stać się mistrzem we własnej kuchni.
Seria "Bez reszty. Kuchnia Zero Waste" to pierwszy polski program o tak ważnej tematyce. Oryginalne scenariusze w połączeniu z doskonałą realizacją gwarantują pełne zaangażowanie widzów, dla których program będzie wspaniałą inspiracją do "smart cookingu".
Nowe odcinki co niedzielę o godz. 14:30 na antenie Kuchni+.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.