Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
W premierowym odcinku Magda Gessler odwiedzi Rezydencję Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. Jej właściciele postanowili czerpać inspirację z… Paryża. Można tu zjeść m.in. regionalne przysmaki we współczesnej interpretacji oraz iście królewskie śniadanie. Szefem kuchni jest Mariusz Malinowski, którego ambasadorka Food Network poznała prawie dziewięć lat temu na planie
„Kuchennych rewolucji”. Jego dania są przykładem awangardowej kuchni francusko-śląskiej.
Co przygotuje dla Magdy Gessler? Na sam początek zaserwuje jej tatar ze strusia z galaretką z kiszonej kapusty, czipsami ryżowymi i szczypiorkiem. Na stole wyląduje również tarta z wędzoną słoniną, kacze ozorki, flaki cielęce z posmakiem korzennych warzyw oraz faszerowana przepiórka z liśćmi kalarepy z odrobiną czarnuszki. Na sam koniec na stole pojawi się zjawiskowy deser z plastrem miodu. Czy restauratorka odważy się wszystkiego spróbować? Jak zareagują weselni goście bawiący się w hotelu, gdy pojawi się na parkiecie?
Pierwszy odcinek już 6 października o godz. 11:45 w Food Network. Będzie po śląsku i z przytupem!
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.