reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj

„Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle”​​​​​​​ w TV4

dodano: 2020-07-07 23:50 | aktualizacja: 2020-07-08 08:46
autor: Łukasz Knapik | źródło: TV4

TV4 TV 4 Czwórka „Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle” Mysz w tosterze, szczur w kuchni, karaluch na ścianie, rozkładające się mięso w chłodni, pokłady brudu w zakamarkach czy kilkuletni pakunek o tajemniczej zawartości w zamrażarce... To tylko niektóre z szokujących odkryć, jakich szef kuchni Gordon Ramsay dokonuje w amerykańskich restauracjach w programie „Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle” („Gordon Ramsay's 24 Hrs to Hell and Back”), na którego polską premierę w telewizji ogólnodostępnej w piątek, 10 lipca br. zaprasza TV4. Produkcję będzie można oglądać w piątki o godz. 13:00.

TV4 TV 4 Czwórka „Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle”


Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Gordon Ramsay przemierza Amerykę wielką ciężarówką, zwaną Piekłem na Kółkach, odwiedzając restauracje na skraju bankructwa, by tchnąć w nie nowe życie i pomóc ocalić je od katastrofy. Każdy przypadek to prawdziwe wyzwanie, tym większe, że na metamorfozę Gordon Ramsay i jego zespół mają tylko 24 godziny. Czy w tak krótkim czasie da się je uratować? Gwarancji nie ma ale jedno jest pewne - determinacja jest ogromna:

- Jeśli zobaczę szansę, pójdę nawet do piekła

- mówi Gordon Ramsay, wkraczając do akcji.


Nim jednak prawdziwe piekło się rozpęta, mistrz kuchni przeprowadza „zwiad” pod przykrywką, by osobiście przekonać się, co czeka na miejscu - i najwyraźniej zniechęca - zwykłych klientów. Pojawia się w pełnym kamuflażu i w niewzbudzającym podejrzeń towarzystwie, a po zakosztowaniu dań i atmosfery lokalu zrzuca przebranie i - rozpoznany przez personel i gości - zdradza cel swoich odwiedzin oraz prezentuje zebranym materiał z ukrytych kamer zamontowanych wcześniej w restauracji.

Gordon Ramsay zamyka lokal, zaszokowanych klientów zaprasza ponownie za 24 godziny, a właścicieli i pracowników zabiera na poważną rozmowę, podczas której wszyscy będą musieli stawić czoła przykrej prawdzie. Padają zarzuty, czasem wzajemne oskarżenia i pretensje, pojawiają się łzy, ale też słowa szczerości, jakie niektórzy powinni usłyszeć już dawno i wreszcie poczucie, że wspólnie warto dać sobie jeszcze jedną szansę z pomocą Gordona Ramsaya i jego ekipy.

W ciągu następnej doby Gordon Ramsay musi dokonać nieraz istnej rewolucji, począwszy od urządzenia na nowo lokalu oraz radykalnych reform w kuchni i menu, po poprawę jakości obsługi i zmianę nastawienia właścicieli. Wszyscy stają więc do walki z czasem, zaniedbaniami, złymi nawykami i coraz większym zmęczeniem, by firmie zmierzającej wprost ku katastrofie nadać nowy kurs.

Zaczyna się od gruntownej czystki w kuchni, gdzie stan rzeczy potrafi doprowadzić Gordona Ramsaya do szału, rozpaczy i mdłości zarazem, a nierzadko konieczna jest także dezynsekcja a nawet deratyzacja. Następnie, gdy kucharze pod kierunkiem ludzi Gordona Ramsaya trenują w Piekle na Kółkach perfekcyjne opanowanie ulepszonego menu, reszta pracuje przy błyskawicznym remoncie i zmianie wystroju wnętrz.

Nad wszystkim czuwa Gordon Ramsay, który nierzadko musi odbyć kilka kolejnych trudnych rozmów z właścicielami, kierownikami i pracownikami lokalu, by uświadomić im, na czym polegają ich błędy i co muszą zmienić. Niektórzy z nich wydają się niereformowalni, ale wielu mogło naprawdę osiągnąć sukces, lecz z powodu różnych życiowych sytuacji straciło wiarę w siebie i po prostu się poddało, pozwalając coraz bardziej podupadać firmie. Gordon Ramsay przypomina im, że kiedyś kochali to co robią, mając nadzieję, że odzyskają zapał i radość, jaką daje gotowanie i prowadzenie restauracji.

W pierwszym odcinku Gordon Ramsay odwiedza tradycyjną włoską restaurację Bella Gianna's w Congress w stanie Nowy Jork. Współwłaściciel, Vinny, niegdyś prowadził ją z mężem siostry, ale po śmierci szwagra interes szedł coraz gorzej. Vinny popadał w coraz większą frustrację i zgorzknienie z powodu poczucia winy, że nie potrafi sprostać prowadzeniu firmy oraz przekonania, że rozczarowuje ojca. Przez to stał się cierpki i wybuchowy wobec najbliższych i pracowników, co przełożyło się na atmosferę w zespole i w całym lokalu, gdzie goście miewają okazję słyszeć odgłosy awantur na zapleczu i oglądać skwaszone miny personelu.

Przynosząca ciągłe straty restauracja jest przyczyną nieustannego niepokoju, zmartwień i kłótni, przez co wydaje się niszczyć całą kochającą się rodzinę. Czy w ciągu jednej doby uda się przywrócić na właściwe tory firmę i relacje bliskich sobie ludzi (więcej tutaj)?
 
Gordon Ramsay w programie „Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle”, foto: All3media International/Studio Ramsay
Gordon Ramsay w programie „Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle”, foto: All3media International/Studio Ramsay


„Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle” - emisja w piątki (od 10 lipca 2020 roku) o godz. 13:00 w TV4.


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Nowe programy


reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

Nagrywarka 4K UHD Velocap U3

Nagrywarka (grabber) i streamer sygnału HDMI w wysokiej jakości, bezpośrednio...

690 zł Więcej...

Antena Fuba DAA 850 biała

Fuba DAA 850 to profesjonalna, włoska antena offsetowa. Łatwa w...

429 zł Więcej...

Odbiornik Octagon SF8008 Combo UHD 4K S2X - Netflix

Octagon SF8008 Combo UHD 4K S2X - nowy odbiornik UHD...

459 zł Więcej...
reklama