Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Ponadto
jedzenie brzoskwiń, moreli, melonów, arbuzów i winogron jest również w stanie utrzymać doskonały wygląd skóry z opalenizną.
Preferowane są takie warzywa, jak
brokuły i pomidory, a także pokarmy bogate w białka -
wątroba i czerwone mięso. Te produkty mają wpływ na opalanie ze względu na wysoką zawartość przeciwutleniaczy i witamin.
Lekarze zalecają przebywanie na słońcu od godz. 7:00 rano do godz. 11:00 i od 16:00 do zachodu słońca. Oczywiście, aby nie zaszkodzić skórze, należy zawsze używać specjalnych fotoprotektorów w postaci sprawdzonych i dobrych jakościowo kremów czy olejków do opalania. Oszczędzanie na nich zwłaszcza na początku opalania w ciepłym klimacie to czerwona skóra i schodzenie naskórka. Warto o to zadbać i nasmarować się przed wyjściem na plażę czy odkryty basen
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.