reklama
reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj

Polsat: Hity podniebienia w zaskakujących wydaniach

dodano: 2020-11-13 01:46
autor: Łukasz Knapik | źródło: Cyfrowy Polsat/satkurier.pl

Polsat „Ewa gotuje” Ewa Wachowicz W sobotę, 14 listopada br. o godz. 10:10 w telewizji Polsat wyemitowany zostanie premierowo 11. odcinek 27. sezonu programu kulinarnego Ewy Wachowicz „Ewa gotuje”. Wcześniejsze serie tej produkcji mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat Rodzina i ATM Rozrywka TV. A co wydarzy się w premierowej odsłonie tego programu?

Polsat „Ewa gotuje” Ewa Wachowicz


Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Ewa Wachowicz przełamuje schematy. W rolach głównych szpinak, seler i biała czekolada. Na początek gofry w wytrawnej odsłonie. Potem nietypowe risotto, czyli selerotto z borowikami. Z kolei na deser pyszny sernik. A do tego w jedenastym odcinku dwudziestego siódmego programu restauratorki instrukcja jak kisić rydze i przygotować grzyby do suszenia - „Ewa gotuje” premierowo w sobotę, 14 listopada br. o godzinie 10:10 w Polsacie (więcej tutaj).

Ewa Wachowicz ma koszyk pełen prawdziwków i rydzów. Część grzybów suszy starą metodą - na nitce, resztę zużyje na świeżo. Zanim gospodyni coś smacznego z nich wyczaruje, zaprasza do swojej kuchni na bardzo szybką i zaskakującą potrawę. Zacznie od zielonych gofrów - właśnie z dodatkiem szpinaku. A pozostałe składniki potrzebne do ich przygotowania to: oliwa, sok z cytryny, mleko ryżowe lub migdałowe, mąka, ksylitol, proszek do pieczenia, jajko i szczypta soli. Takie szpinakowe gofry smarujemy kozim serem i układamy na nich plasterki awokado skropione sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Będą doskonałe między innymi na zdrowe śniadanie lub na przystawkę.

Na danie główne zaskakujące risotto z borowikami, w którym zamiast ryżu gospodyni użyje pokrojonego w drobną kostkę selera. Do przygotowania potrawy poza nim będą potrzebne cebula, kilka świeżych grzybów leśnych, masło klarowane, wywar jarzynowy, białe wytrawne wino, śmietana kremówka i twardy włoski ser lub oscypek. Do przyprawienia sól, pieprz i natka pietruszki oraz kiełki czarnuszki do przyozdobienia gotowego dania.

W programie „Ewa gotuje” widzowie zobaczą też jak zakisić rydze. A na deser sernik z białą czekoladą na orzechowym spodzie z płatkami owsianymi. Do przygotowania masy serowej trzeba przygotować następujące składniki: biały ser, śmietanę kremówkę, białą czekoladę, jajka, otartą skórkę z cytryny i mąkę ziemniaczaną. A do dekoracji upieczonego sernika potrzebne będą: cytryna, figa, porzeczki, borówki, miechunka i mięta. Ewa Wachowicz taki sernik podaje z musem z mango, bo jest słodko - kwaśny, dlatego idealnie komponuje się z sernikiem na białej czekoladzie.
 
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat


„Ewa gotuje” - sezon 27., emisja w soboty o godz. 10:10 w telewizji Polsat. Wcześniejsze sezony tego programu mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat Rodzina i ATM Rozrywka TV.


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Propozycje


reklama
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

LNB Octo Fuba DEK 817 LTE

Markowy konwerter 8-wyjściowy Fuba to najwyższej jakości urządzenia tego typu...

265 zł Więcej...

Odbiornik DVB-T/T2/C AB TereBox 2T HEVC

Najnowszy hybrydowy (naziemno- kablowy) odbiornik DVB-T/T2/C (bez LAN) z MPEG-4/H.264...

125 zł Więcej...

Konwerter SCR 4UB Opticum Robust 3 Legacy

Konwerter Unicable UB4 + 3 Legacy marki Opticum Robust pozwala...

129 zł Więcej...