reklama
reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj
ODBLOKUJ-REKLAMY.jpg

Polsat: Proste przepisy na wykwintne obiad i deser

dodano: 2020-11-20 02:35
autor: Łukasz Knapik | źródło: Cyfrowy Polsat/satkurier.pl

Polsat „Ewa gotuje” Ewa Wachowicz W sobotę, 21 listopada br. o godz. 10:10 w telewizji Polsat wyemitowany zostanie premierowo 12. odcinek 27. sezonu programu kulinarnego Ewy Wachowicz „Ewa gotuje”. Wcześniejsze serie tej produkcji mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat Rodzina, Nowa TV i ATM Rozrywka TV. A co wydarzy się w premierowej odsłonie tego programu?

Polsat „Ewa gotuje” Ewa Wachowicz


Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokazuje, jak łatwo można przygotować smakowite dania. Na początek zupa kalafiorowa z domowymi kluskami z kaszy manny, a na danie główne filety z kurczaka owinięte plastrami boczku. Natomiast do popołudniowej herbaty nic nie pasuje lepiej niż szkockie bułeczki scones. Wszystko to będzie można zobaczyć w dwunastym odcinku dwudziestego siódmego sezonu programu „Ewa gotuje” - premierowa emisja w sobotę, 21 listopada br. o godzinie 10:10 w Polsacie (więcej tutaj).

Pierwsze danie to zupa kalafiorowa z domowymi kluseczkami z kaszy manny, czyli ścieranym na tarce - bezpośrednio do zupy - makaronem grysikowym. Pozostałe składniki potrzebne do przygotowania pysznego dania to: kalafior, marchewka, pietruszka, seler, por, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, liść laurowy, przyprawa warzywna, czosnek, sól, koperek i oczywiście woda. Do przygotowania grysiku potrzebna jest kasza manna i jajko.

Daniem głównym odcinka będą filety z kurczaka smażone w plastrach boczku, z winnym rozmarynowo-cytrynowym sosem. Przyprawy do mięsa to tylko sól i pieprz. Do smażenia kotletów potrzebna jest oliwa, a do podduszenia: białe wytrawne wino, cytryna pieprz i gałązki rozmarynu. Z kolei do podania głównego dania - pieczone ziemniaki i pomidory koktajlowe.

Po obiedzie instrukcja, jak przygotować przygotuje gruszki w syropie cukrowym. Te owoce jesienią smakują najlepiej, wtedy trzeba zamknąć je w słoiku, aby mieć pyszny dodatek do deserów w zimie. Kora cynamonu, laska wanilii oraz goździki nadadzą im wspaniałego aromatu.

Natomiast na deser popularne w Wielkiej Brytanii bułeczki z rodzynkami, które tradycyjnie podaje się do popołudniowej herbaty. Receptura jest bardzo prosta i wystarczy kilka składników: mąka, proszek do pieczenia, ksylitol, sól, masło, mleko, rodzynki i jajka. A do podania według uznania na ciepło lub na zimno - masło i konfitura.

- Smacznego! - życzy nadawca.
 
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat


„Ewa gotuje” - sezon 27., emisja w soboty o godz. 10:10 w telewizji Polsat. Wcześniejsze sezony tego programu mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat Rodzina, Nowa TV i ATM Rozrywka TV.


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Propozycje stacji TV i VOD


reklama
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

SAT Kurier - 9-10/2022 wersja elektroniczna

Elektroniczna wersja SAT Kuriera 9-10/2022

12 zł Więcej...

Miernik FindSAT VF-6800 PRO Combo (WS-6944P) DVB-S/S2/T/T2/C2

Miernik dla pomiarów cyfrowych sygnałów satelitarnych DVB-S/S2, DVB-T/T2, DVB-C/C2 w...

439 zł Więcej...

Stojak ścienny regulowany 60-100cm

stojak ścienny boczny, ocynkowany

129 zł Więcej...