W sobotę, 6 marca br. o godz. 10:10 w telewizji Polsat wyemitowany zostanie premierowo 1. odcinek 28. sezonu programu kulinarnego Ewy Wachowicz „Ewa gotuje”. Wcześniejsze serie tej produkcji mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat Rodzina i Nowa TV. A co wydarzy się w premierowej odsłonie tego programu?
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Jak zapewnia nadawca, jest tylko jeden taki program o gotowaniu, który nauczy widza wszystkiego oraz tego, że zdrowe równa się pyszne. W kuchni Ewy Wachowicz zawsze jest szybko, smacznie i zdrowo. Ale bywa też gorąco i nie brakuje niespodzianek. Poznajmy pomysły, triki i sekrety kulinarne Ewy Wachowicz. Nowy sezon programu „Ewa gotuje” będzie emitowany w sobotnie poranki, od 6 marca br. w Polsacie.
W nowym sezonie Ewa Wachowicz zaproponuje przepisy zgodne z filozofią zero waste, wedle której człowiek stara się produkować jak najmniej odpadów, co ma zbawienny wpływ na środowisko. Wszystko powinno odbywać się w rytm naturalnego cyklu życia, więc kuchnia Ewy Wachowicz zostanie podporządkowana porom roku. Najpierw pojawią się potrawy na bazie przetworów. Wczesną wiosną w kuchni królować będą nowalijki. Z kolei maj pozwoli na wyjście do ogrodu i gotowanie na świeżym powietrzu - zarówno w kociołku, jak też na grillu i kuchni ogrodowej. W okresie poprzedzającym Wielkanoc pojawią się pomysły na potrawy świąteczne, a tuż po na pewno będzie coś lekkostrawnego. Ewa Wachowicz jest mistrzynią w „udomowianiu” nawet najbardziej skomplikowanych receptur, dlatego w premierowych odcinkach nie zabraknie wpływów kuchni światowych. Przede wszystkim jednak w programie „Ewa gotuje” zagoszczą przepisy zaczerpnięte z kuchni polskiej, jednakże z elementami regionalnymi. Ewa Wachowicz wspiera to, co dobre, bo polskie i od lokalnych producentów.
W premierowym odcinku Ewa Wachowicz spędza czas w pięknie ośnieżonej scenerii polskich gór. To właśnie tam przygotuje dania typowe dla Półwyspu Skandynawskiego. Najpierw ugotuje fińską zupę z pora i łososia, którą wzbogaci rodzimym pstrągiem. Na drugie danie poda szwedzką zapiekankę ziemniaczaną z kurczakiem w sosie curry. Na deser zaś zaserwuje mus jabłkowy z kruszonką i bitą śmietaną. (więcej tutaj).
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje”, foto: Promiss Ewa Wachowicz/Cyfrowy Polsat
„Ewa gotuje” - sezon 28., emisja w soboty (od 6 marca 2021 roku) o godz. 10:10 w telewizji Polsat. Wcześniejsze sezony tego programu mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat Rodzina i Nowa TV.
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.