- Program „Jakubiak rozgryza Polskę” to mój wielki powrót na kanał Kuchnia+ po trzech latach przerwy. Niezmiernie się cieszę z tego faktu, ponieważ praca z CANAL+ to prawdziwa przyjemność - komentuje prowadzący, Tomasz Jakubiak. - W zupełnie nowym formacie przedstawię widzom moje autorskie pomysły na wariacje dotyczące klasycznych dań kuchni polskiej.
Ale jaka jest ich historia? Tego się dowiemy się podróżując z Tomkiem do różnych zakątków Polski, gdzie w towarzystwie lokalnych ekspertów rozbierzemy narodowe receptury na części pierwsze.- Znane i lubiane przez wszystkich potrawy - bigos, żurek, a nawet pyzy, wywodzą się od zupełnie innych dań a dopiero w Polsce nadaliśmy ich przepisom lokalnego sznytu - mówi prowadzący program.
„Jakubiak rozgryza Polskę” to program, którego jeszcze nie było. Prowadzący, jak nikt do tej pory, analizuje historię naszych narodowych potraw, zwracając uwagę, że nie zawsze pochodzą one z naszego kraju.- W przypadku zakwasu na żurek pierwszym daniem, które przychodzi do głowy jest zupa, natomiast świetnym przykładem może być biała kiełbasa z ziemniakami, którą w programie zalewam zakwasem i piekę w piekarniku - podpowiada kucharz.
Program „Jakubiak rozgryza Polskę” będzie można oglądać od 28 marca br. w serwisie CANAL+ online na canalplus.com oraz na kanale Kuchnia+ przez satelitę i sieci kablowe.- Miłośnicy kuchni polskiej będą często zaskoczeni, między innymi dlatego warto obejrzeć nasz program” – dodaje Tomasz Jakubiak.
Odbiornik Vu+ DUO 4K SE S2X FBC
Vu+ DUO 4K SE - najnowszy odbiornik Ultra HD 4K...
1 690 zł Więcej...Kabel HDMI 2.1 8K UHD 3,0m
Najnowszy kabel HDMI o długości 3,0m w wersji v2.1 dla...
65 zł Więcej...Odbiornik DVB-T/T2/C Edision Nano T265+ HEVC (hotelowy)
Cyfrowy odbiornik DVB-T/T2/C z HEVC/H.265 marki EDISION dla Naziemnej Telewizji...
119 zł Więcej...