dodano: 2021-07-02 15:01 | aktualizacja:
2021-07-05 10:02
autor: Łukasz Knapik |
źródło: CANAL+/satkurier.pl
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
W pierwszą gastronomiczną podróż w czasie widzowie wybiorą się do największego zamku w dolinie Loary, twierdzy Chambord. Julie Andrieu, pasjonatka i krytyczka kulinarna, zaprosi widzów na ucztę, której nie powstydziłby się królewski kucharz. Gospodyni wraz z szefem kuchni specjalizującym się w gastronomii epoki renesansu, opracują menu bazujące wyłącznie na produktach, które gościły na stołach w XVI-wiecznej Francji. Przywrócić temu miejscu dawny blask i iście królewski blichtr pomoże również wybitny scenograf. Jak zapewnia nadawca,
„Francuskie wędrówki Julie. Renesansowa uczta na zamku Chambord” to pozycja obowiązkowa dla wszystkich miłośników kuchni i osób głodnych historycznych ciekawostek.
Premiera programu odbędzie się w sobotę, 3 lipca br. o godz. 16:30 w stacji CANAL+ Kuchnia i w serwisie CANAL+ Online.
Tydzień później widzowie wyruszą w podróż po bajecznym Lazurowym Wybrzeżu. Tym razem Julie Andrieu oraz jej goście - nagrodzony dwiema gwiazdkami Michelin szef kuchni Dominique Le Stanc i belgijski scenograf Charles Kaisin - przemierzą Riwierę Francuską. Spotkają się z kucharzami i rzemieślnikami, którzy pomogą im zorganizować ekstrawaganckie przyjęcie inspirowane jednym z najbarwniejszych okresów w dziejach Francji. Co i jak jadało się wtedy w eleganckim towarzystwie? To będzie prawdziwy
„Festin de la Belle Epoque”. Premiera dokumentu
„Francuskie wędrówki Julie.
Uczta w stylu Belle Epoque” odbędzie się w sobotę, 10 lipca br. o godz. 16:30 w stacji CANAL+ Kuchnia i serwisie Canal+ Online.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.