reklama
reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj

Food Network serwuje świeże jesienne premiery

dodano: 2021-09-08 10:32 | aktualizacja: 2021-09-10 10:36
autor: Łukasz Knapik | źródło: TVN Media

Food Network Jesienią br. kanał Food Network poleca swoim widzom szczególnie takie programy jak „Podniebna uczta”, „Człowiek kontra jedzenie”, „Sklepowy turnieju Guya”, „Jedzenie w trasie” i „Kuchnia jak u mamy”.

Food Network


Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Jesień 2021 roku w ofercie kanału Food Network:

Jak zapewnia nadawca, kanał Food Network to telewizyjny raj dla tych, którzy uwielbiają gotować i tych, którzy kochają jeść. Kamery stacji zaglądają zarówno do topowych, ekskluzywnych restauracji, przydrożnych barów, ulicznych food trucków, jak i wiejskich, domowych kuchni. Nadawca pichci z utalentowanymi, najlepszymi na świecie szefami kuchni, ale też z osobami mającymi po prostu intuicję, niesamowite wyczucie smaku i wielkie serce do przygotowywania potraw. Tej jesieni kanał Food Network to przede wszystkim oryginalne, inspirujące przepisy, wyjątkowe miejsca na kulinarnej mapie świata, ale też charyzmatyczni kucharze i ich zacięta rywalizacja w tworzeniu zaskakujących i wyjątkowych dań. Bon appetit!

W programie „Podniebna uczta” szefowie kuchni dostaną się w krzyżowy ogień pytań, a ich odpowiedzią będą przygotowane własnoręcznie potrawy. Co byś ugotował, gdyby nie liczyły się kalorie? Jakie danie zrobiłbyś dla swojego największego idola? Gdybyś znalazł się na bezludnej wyspie i mógł przyrządzić tylko jeden posiłek, co by to było? Jaka jest najbardziej dekadencka i dziwaczna potrawa, którą chciałbyś kiedyś przygotować? Zaskoczeni mistrzowie kulinarni w odpowiedzi zaserwują m.in. kanapkę z lukrowanych pączków ze smażonym kurczakiem i serem, pyszne babeczki z klopsem, pudding obwarzankowy z karmelem i serkiem mascarpone, oszałamiające pikantne naleśniki z szarpaną wieprzowiną czy koktajl mleczny z rumem ananasowym. Brzmi zwariowanie i pysznie, prawda? W trakcie przyrządzania dań szefowie kuchni podzielą się z widzami swoimi kulinarnymi patentami oraz opowiedzą anegdoty związane z pracą w kuchni. Będzie smacznie i zabawnie.

Kolejną propozycją jest program „Człowiek kontra jedzenie”. W nowym sezonie formatu Casey Webb - miłośnik jedzenia - znów wyruszy w podróż po Stanach Zjednoczonych Ameryki w poszukiwaniu najsmaczniejszych i największych dań. Zmierzy się z prawie dwukilogramową kanapką w Minneapolis, czterolitrowym deserem lodowym w Nowym Orleanie, a w Worcester z żeberkami marynowanymi w ognistym sosie BBQ, ostrym na milion jednostek Scoville'a. Czy będzie w stanie zjeść całą porcję? Kto zwycięży tę bitwę: człowiek czy jedzenie?

Jesienią br. widzowie obejrzą również zmagania kucharzy w nowym sezonie „Sklepowego turnieju Guya”. I tym razem wyścig alejkami działu spożywczego zakończy się stworzeniem nieszablonowych dań. Szefowie kuchni zmierzą się z wieloma wyzwaniami. Co przyrządzą, gdy okaże się, że wszystkie składniki z listy zakupów są nagle niedostępne i należy szybko zmienić swoją koncepcję potrawy i improwizować? Na jaki pomysł wpadną, otrzymując zadanie przygotowania eleganckiej przekąski i tylko 10 dolarów na zakup składników? Jakie danie stworzą, gdy zostaną dobrani w pary, a efektem ich współpracy będzie musiała być potrawa łącząca kuchnie regionów, z których pochodzą? Jedno jest pewne - prowadzący program, Guy Fieri, nie da im taryfy ulgowej (więcej tutaj).

To nie wszystko, co od wrześni br. zaoferuje Food Network. Na antenie pojawi się nowy sezon programu „Jedzenie w trasie”. Tym razem w rolę prowadzącego wcieli się szef kuchni ormiańskiego pochodzenia Misha Sukyas. Wyruszy on w rajd po najdalszych zakątkach Włoch, w poszukiwaniu barów i restauracji dla kierowców ciężarówek. Trafi do miejsc, o których krążą legendy i gdzie można smacznie, tanio, a przede wszystkim treściwie zjeść.

Natomiast w jesienne i chłodne wieczory, gdy widzowie zatęsknią za rozgrzewającym, domowym jedzeniem, stacja zaprosi do obejrzenia programu „Kuchnia jak u mamy”. Prowadząca, rodowita Włoszka - Bernadetta Rossi, po raz kolejny otworzy drzwi swego rodzinnego domu, gdzie na podstawie przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie pokaże jak przyrządzić smaczne, proste dania. Matczynym okiem dobierze produkty tak, by było zdrowo, pysznie i pożywnie. To będzie wspaniała uczta dla miłośników prawdziwej włoskiej kuchni.
 
Bernadetta Rossi w programie „Kuchnia jak u mamy”, foto: TVN Discovery
Bernadetta Rossi w programie „Kuchnia jak u mamy”, foto: TVN Discovery


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Nowe programy


reklama
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

nc+ telewizja na kartę + moduł CI+ 4K ECP

CAM CI+ 4K ECP z odbiorem TVP 4K, CANAL+ 4K...

199 zł Więcej...

nc+ telewizja na kartę + moduł CI+

CAM CI+ 4K (bez ECP) z kanałami TVP 4K, Museum...

189 zł Więcej...

Książka - Anteny Satelitarne

Książka ANTENY SATELITARNE pod redakcją Janusza Sulisza - redaktora naczelnego...

35 zł Więcej...