Może być podstawą śniadania czy kolacji, ale również stanowić całkowicie osobne danie - pieczywo. Piotr Kucharski ponownie zabierze widzów do świata pysznych wypieków, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Premiera 2. sezonu programu „Domowa piekarnia Kucharskiego” odbędzie się w sobotę, 6 listopada br. o godz. 17:00 w stacji Canal+ Kuchnia oraz w serwisie VOD Canal+ Online. Program ten mogą obecnie oglądać widzowie Canal+ Family, a wcześniejsze odcinki stacji Canal+ Kuchnia.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
W ostatnich latach Polskę opanowała istna moda na pieczenie chleba. Niektórzy dopiero zaczynają swoją przygodę z domowymi wypiekami, inni porywają się na piekarskie eksperymenty. Jednym i drugim naprzeciw wychodzi Piotr Kucharski, który w drugim sezonie programu „Domowa piekarnia Kucharskiego” zaprezentuje swoje ulubione, zarówno słodkie jak i słone przepisy.
W nowych odcinkach gospodarz przygotuje m.in. aromatyczny chleb z pieczonymi ziemniakami oraz zrobi szybkie pulpety z czerstwego chleba. Pokaże swoje przepisy na słodkie wypieki drożdżowe, jak tradycyjny placek, który zamieni w grzanki z kremem angielskim i owocami oraz podłużne pączki nadziewane bitą śmietaną. Widzowie poznają również przepisy na wypieki bezglutenowe: krakersy, czy genialny bezglutenowy chleb z foremki, do którego idealnie pasować będzie orzechowo-warzywna pasta do smarowania - także przepisu Piotra Kucharskiego. Nie zabraknie także i fast foodu: Piotr Kucharski upiecze bułki hot-dogowe z prażoną cebulką oraz zdradzi recepturę domowego chleba tostowego. Jak zapewnia nadawca, jedno jest pewne - będzie przepysznie.
„Domowa piekarnia Kucharskiego” - sezon 2., emisja w soboty (od 6 listopada 2021 roku) o godz. 17:00 w stacji Canal+ Kuchnia. Program ten mogą obecnie oglądać widzowie Canal+ Family, a wcześniejsze odcinki stacji Canal+ Kuchnia.
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.