W czwartek, 3 marca br. o godz. 21:35 w telewizji TVN, a w kolejnych dniach w kanale ITVN (TVN International), wyemitowany zostanie premierowo 1. odcinek 24. sezonu programu „Kuchenne rewolucje”, którego producentem jest Constantin Entertainment. Magdalena Gessler kolejny raz wyruszy w Polskę. Widowisko będą mogli również oglądać użytkownicy serwisu VOD Player. Wcześniejsze odcinki mogą obecnie oglądać widzowie stacji TVN, TVN Style i ITVN (TVN International).
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Jak zapowiada nadawca, po ponad trzystu przeprowadzonych rewolucjach Magdalena Gessler nie zwalnia tempa. W nowym sezonie ponownie podejmie się niemożliwego i odkryje ciemne strony gastronomii. Czy i tym razem sprosta nowym wyzwaniom, a „Kuchenne rewolucje” zmienią upadające lokale w tętniące życiem miejsca?
Magdalena Gessler trafi między innymi do pizzerii DaviOli w Krzeszycach oraz Calabria w Olsztynie, pubu z obiadami domowymi Masters w Inowrocławiu, czy też restauracji kuchni wietnamskiej Zielony Nosorożec w Białymstoku. Przekonamy się także, jakie zmiany dokonają się w Polskim-nie-rządzie w Sosnowcu oraz Szmaragdowej w Kudowie, specjalizującej się w kuchni gruzińskiej.
W jednym z odcinków Magdalena Gessler odwiedzi nadwiślański Szczucin, leżący przy drodze łączącej Tarnów z Kielcami. W sąsiedztwie okazałego Muzeum Drogownictwa znajduje się Restauracja Staropolska. Prowadzą ją małżonkowie Małgorzata i Paweł. Ona kończyła Akademię Wychowania Fizycznego (AWF), on jest muzykiem i na głębokie, mętne wody gastronomii rzucili się bez żadnego doświadczenia w tej branży. Krótko prowadzili lokal w Tarnowie i zaraz potem zdecydowali się zainwestować ogromne pieniądze z oszczędności i kredytów w kupno okazałej restauracji w Szczucinie. Początkowo interes się kręcił, a restauracja żyła głównie z imprez okolicznościowych. Wszystko zmieniła pandemia. Utrzymanie potężnego lokalu z dużą załogą szybko wpędziło właścicieli w długi. Straty sięgnęły 650 tysięcy złotych. Po lockdownie klienci nie wrócili i właściciele nie mają pomysłu jak ich przyciągnąć. Postanowili zaprosić Magdalenę Gessler.
Z kolei w Raciborzu od ponad dwóch lat swój biznes prowadzi Paweł. Imperia, bo tak nazywa się ten przybytek, to przede wszystkim sala na imprezy okolicznościowe i miejsce, gdzie przygotowuje się posiłki dla okolicznych firm. Restauracja jednak ledwie „dycha”. Według Agnieszki, menadżerki, do restauracji niekiedy przyjdą dwie osoby, niekiedy trzy, ale tak naprawdę można powiedzieć, że restauracja w tym miejscu nie funkcjonuje. A cała inwestycja miała być przecież - według właściciela - kurą znoszącą złote jaja. Paweł jest załamany, bo w Imperię włożył prawdziwą górę pieniędzy, a do spłaty wciąż pozostaje mu 2,3 miliona złotych. Mężczyzna nie kryje, że jedynym ratunkiem dla niego jest Magdalena Gessler. Jednak to, co prowadząca odkryje w raciborskiej Imperii wprawi ją w osłupienie. A wydawało się, że widziała już wszystko. Czy rewolucja w Raciborzu się uda? Dla Magdaleny Gessler to będzie prawdziwe wyzwanie (więcej tutaj).
„Kuchenne rewolucje” - sezon 24., emisja w czwartki (od 3 marca 2022 roku) o godz. 21:35 w TVN. Program ten będą mogli również oglądać widzowie kanału ITVN (TVN International), a wcześniejsze odcinki tego programu mogą obecnie oglądać widzowie stacji TVN, TVN Style i ITVN (TVN International).
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.