dodano: 2022-04-30 12:18
autor: Łukasz Knapik |
źródło: The Walt Disney Company
W maju br. kanał Nat Geo People poleca swoim widzom szczególnie taki program jak „Dania od podstaw”, a w ramach pasma „Podniebne podróże” takie produkcje jak „Europa z powietrza” (sezony 1. i 2.), „Egipt z powietrza”, „Indie z powietrza” (sezon 1.), „Emiraty z powietrza” i „Japonia - krajobraz niezwykły” (sezon 1.).
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Jak zapowiada nadawca, w maju br. w kanale Nat Geo People nie zabraknie kulinarnych inspiracji. Stacja przygotowała też specjalne pasmo „Podniebne podróże”.
Maj 2022 roku w ofercie kanału Nat Geo People:
„Podniebne podróże”: emisja: w niedziele (od 1 maja br.) o 15:00
Jak zapowiada nadawca, to pasmo spektakularnych podróży lotniczych, które ukażą najbardziej niezwykłe kraje świata w sposób, w jaki nigdy wcześniej ich nie widziano - z lotu ptaka. W ramach pasma widzowie zobaczą takie programy jak „Europa z powietrza” („Europe from Above”, sezony 1. i 2.), „Egipt z powietrza” („Egipt from Above: Past Meets Future”), „Indie z powietrza” („India From Above”, sezon 1.), „Emiraty z powietrza” („The Emirates from Above”) i „Japonia - krajobraz niezwykły” („Japan: Between Earth And Sky”, sezon 1.) (więcej tutaj).
„Dania od podstaw” („From Scratch”)
emisja: w soboty (od 14 maja br.) o 16:00
W tym serialu hasło „Jesteśmy tym, co jemy” to nie jest pusty slogan. Prowadzący, David Moscow, zwiedza świat, szukając zdrowych produktów i pokazując, jak powstaje jedzenie. Głodny smaków podróżnik odwiedza m.in. światową stolicę pizzy, Neapol, gdzie pod okiem szefa kuchni w Da Michelle uczy się, jak przyrządzić pyszny placek z anchois. David Moscow przyjmuje również wyzwanie od szefa kuchni w restauracji Dill mieszczącej się w Rejkiawiku i nurkuje, by zebrać własnoręcznie składniki na tradycyjne islandzkie danie z dorsza.
Kadr z programu „Emiraty z powietrza”, foto: National Geographic
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.