W niedzielę, 25 września br. o godz. 12:00 w stacji CANAL+ Kuchnia wyemitowany zostanie premierowo 1. odcinek 1. sezonu polskiego programu „Jakubiak rozgryza Chorwację”. Czym jest chorwacka peka? Jak wgląda farma małży? Jak zapowiada nadawca, to wszystko nowym programie Tomasza Jakubiaka. Program ten mogą również oglądać widzowie CANAL+ Family i serwisu VOD Canal+ Online. Dodajmy, że jest to kolejny program z serii „Jakubiak rozgryza...”, po „Jakubiak rozgryza Polskę” i „Jakubiak rozgryza Włochy”.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Chorwacja to jeden z ulubionych wakacyjnych kierunków Polaków na Półwyspie Bałkańskim. Piękne plaże, słońce, zabytki i wyborna kuchnia - nic zatem dziwnego, że ten właśnie kierunek obrał Tomasz Jakubiak w swoim nowym programie.
Jak zapowiada nadawca, w pierwszym odcinku poszukiwacz lokalnych specjałów i smaków zabierze swoich widzów na malowniczy półwysep Istria, gdzie w mieście Poreč przechadzał się będzie wąskimi uliczkami wśród starych kamienic i zabytków United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO). Tam również odkryje sekret połowu ulubionych afrodyzjaków Casanovy i zdradzi najlepsze przepisy na owoce morza. Następnie, w poszukiwaniu najlepszych chorwackich mięs i wędlin, Tomasz Jakubiak uda się na wyspę Krk. W założonym przez Rzymian miasteczku, o jakże swojsko brzmiącej nazwie Baška, pozna lokalnego rzeźnika, który zdradzi tajemnice smaku swoich wyrobów. Widzowie poznają również, stosowaną od setek lat, lokalną metodę przyrządzania mięsa. To wszystko oczywiście wśród zapierających dech krajobrazów.
Dodajmy, że jest to kolejny program z serii „Jakubiak rozgryza...”, po „Jakubiak rozgryza Polskę” (emisja w stacji CANAL+ Kuchnia) i „Jakubiak rozgryza Włochy” (więcej tutaj).
„Jakubiak rozgryza Chorwację” - sezon 1., emisja w niedziele (od 25 września 2022 roku) o godz. 12:00 w stacji CANAL+ Kuchnia. Program ten mogą również oglądać widzowie CANAL+ Family.
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.