dodano: 2023-01-21 21:59 | aktualizacja:
2023-01-22 22:49
autor: Janina Klepacka |
źródło: TVP
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
W nowych odcinkach programu widzowie poznają przepisy na dania pełne kolorów, dowiedzą się również jak skomponować dietę, kiedy pojawiają się problemy z trądzikiem czy chorobą Hashimoto, a także co przygotować na rodzinny piknik w stylu wege.
Co jeść, kiedy odżywienia potrzebuje mózg? Jak połączyć mięso i czekoladę na jednym talerzu, a także co przyrządzić z mlekiem roślinnym w roli głównej?
Nie zabraknie patentów na sprytne i szybkie gotowanie, w kuchni, w której nie zmarnuje się żaden składnik. Zaserwujemy również recepty na domowe pyszne menu w nowoczesnym wydaniu. W jadłospisie znajdą się m.in.: zapiekanka chlebowa z łososiem i suszonymi pomidorami, pasta kalafiorowa z masłem orzechowym i warzywami, domowa granola oraz koktajl na piękną cerę.
Nowy sezon poprowadzi
Aneta Łańcuchowska, dietetyczka kliniczna, która w kuchni łączy swoją wiedzę z pasją do gotowania, przygotowując zdrowe, kolorowe i pyszne posiłki.
„Pięknie przyprawioOna” od 3 marca, w piątki o godz. 17:30 w TVP Kobieta.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.