Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Druga seria programu „Dania od podstaw” (premiery w niedziele, od 2 lipca br. od godziny 15:00 w Nat Geo People) pokaże utytułowanych szefów kuchni, którzy z pasją opowiadają o jedzeniu z nietypowych zakątków świata.
David Moscow, aktor i poszukiwacz przygód, a także miłośnik dobrej kuchni, spotyka się z lokalnymi szefami kuchni, by dowiedzieć się więcej o nieznanych potrawach. Zanim jednak zabierze się za gotowanie, musi zdobyć unikatowe produkty. Prowadzący program wraz z przyjaciółmi z całego świata poluje, zbiera owoce i warzywa, łowi ryby i odwiedza hodowców, a następnie przygotowuje potrawy. W jednym z odcinków David Moscow wyruszy do amerykańskiego stanu Utah, gdzie u boku cenionego i nagradzanego szefa kuchni nauczy się, jak przyrządzać popularną lokalną potrawę z pstrąga. W innym epizodzie twórcy przeniosą się do Kenii, gdzie widzowie zobaczą, jak przygotowuje się kozinę
(więcej tutaj).
„Dania od podstaw” - sezon 2., emisja w niedziele (od 2 lipca 2023 roku) od godz. 15:00 w Nat Geo People. Obecnie widzowie tego kanału mogą oglądać wcześniejsze odcinki tego programu.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.