reklama
reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj
ODBLOKUJ-REKLAMY.jpg

„Wielkie projekty 22” - nowy sezon na Canal+ Domo

dodano: 2025-01-23 11:17 | aktualizacja: 2025-01-24 15:54
autor: Jan Borejko | źródło: CANAL+

Canal+ Domo Canal+ Kuchnia logo 2x Canal+ 360px Odważni, może trochę szaleni budowniczowie, zaprezentują na CANAL+ Domo nietuzinkowe domy w nowym sezonie „Wielkich projektów”. Dla równowagi, „Mały metraż w wielkim stylu” zaprosi do „smart” mikro-przestrzeni, które dzięki umiejętnościom architektów są w pełni funkcjonalne. Z CANAL+ Kuchnia zawitamy do Włoch, Nowej Zelandii i Hiszpanii.

© Finestripe Productions Ltd
Włoskie życie Sophie Grigson Canal+ Kuchnia Finestripe Productions Ltd 760px


Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.

Co nowego w CANAL+?

CANAL+ DOMO

„Wielkie projekty 22” - nowy sezon, a premierowe odcinki na CANAL+ DOMO co sobota, od 18.01 o 21:00 i następnego dnia w serwisie CANAL+

Budowa własnego domu to epickie przedsięwzięcie, wymagające od budujących ogromnej wytrwałości, determinacji – i oczywiście środków finansowych. A ta seria, to święto najbardziej ambitnych projektów budowlanych, wykonywanych na własną rękę przez prawdziwych zapaleńców.

Uhonorowany nagrodą BAFTA program prezentuje najbardziej wyszukane projekty domów w najróżniejszych zakątkach świata, śledząc zarówno finansową, jak i emocjonalną podróż ich właścicieli od pomysłu, do zamieszkania. Podążając za marzeniami o wyśnionym miejscu na ziemi, mierzą się oni nierzadko ze skrajnie trudnymi wyzwaniami, w które wliczone są też spektakularne porażki.

Kevin McCloud ze znaną sobie lekkością, przeprowadza widzów przez nierzadko długi proces budowy, dokumentujący najważniejsze jego etapy. W tym sezonie przejdziemy od projektu zburzenia domu z dzieciństwa, aby stworzyć idylliczne spa, po przeprojektowanie jednej z najbardziej imponujących wież ciśnień.
 
Wielkie projekty 22 CANAL+
„Wielkie projekty 22” - nowy sezon w CANAL+ DOMO  @Malgosia Lonsdale photography

„Mały metraż w wielkim stylu” premiera na CANAL+ DOMO od 24.01, po dwa premierowe odcinki co piątek, od 21:15 i następnego dnia w serwisie streamingowym CANAL+.

Dobrze zaprojektowana przestrzeń nigdy nie jest za mała.

Rosnąca populacja ludzi nie idzie w parze z magicznie powiększającą się przestrzenią, którą możemy zagospodarować. Ilość ziemi pod inwestycje mieszkaniowe w aglomeracjach miejskich jest skończona. To sprawia, że na całym świecie ludzie zwracają się ku bardziej przystępnym cenowo i mniejszym lokalom.

Seria, która miała swój początek na YouTube zbierając ponad 220 mln wyświetleń, zabiera widzów w podróż po świecie.
Poszukuje nagradzanych projektantów i utalentowanych architektów, by zaprezentować ich niewielkie domy, mikroapartamenty i inne fascynujące przestrzenie. Przestrzenie, które pomimo swych małych rozmiarów i dzięki pomysłowości ludzi, stanowią pełnowartościowe i przytulne miejsca do egzystencji. Program ujawnia, jak przyszły design urbanistyczny i architektura wpłyną na nasze życie, pracę i sposób nawiązywania relacji.

Każdy odcinek koncentruje się na innym temacie, od zachowywania historycznych walorów budynków, przez zrównoważony rozwój na terenach wiejskich, po życie w najbardziej zaludnionych miastach świata.

CANAL+ KUCHNIA

„Włoskie życie Sophie Grigson” sezon 2. Premierowe odcinki od 12.01, co niedziela o godz. 17:20 na CANAL+ KUCHNIA i następnego dnia w serwisie CANAL+

Widzowie CANAL+ poznali Sophie w pierwszym sezonie serii, który w całości jest dostępny w serwisie streamingowym CANAL+.

Sophie Grigson porzuciła swoje życie w Wielkiej Brytanii, spakowała samochód i przeniosła się do Apulii, regionu położonego w „obcasie” Włoch. Tam rozpoczęła nowe życie, poznając nowych przyjaciół, ucząc się gotować w apulijskim stylu i odkrywając tę często pomijaną część Włoch.

Sophie osiedliła się w małym, historycznym miasteczku Ceglie Messapica, a jedzenie stało się jej sposobem na poznawanie nowego otoczenia. Jak sama mówi: – We Włoszech wystarczy wspomnieć o jedzeniu i od razu wszyscy się przyjaźnią

Kuchnia ujawnia „DNA” miast, wiosek i rodzin, niosąc w sobie ślady historii, krajobrazu, kultury i klimatu. Ten program to pełna życia seria o lokalnych bohaterach, wyśmienitym jedzeniu, pięknych krajobrazach i letnich, apulijskich wieczorach. Sophie z entuzjazmem zanurza się w nowym włoskim życiu.

W drugim sezonie serii Sophie zacznie od absolutnej podstawy włoskiej kuchni – od pomidorów! Pisarka uda się do Puglii (Apulii), zwanej Toskanią Południa, aby zobaczyć jak te błyszczące owoce są hodowane, zbierane, przechowywane i przygotowywane. W drugim odcinku Sophie pozna kontrasty smakowe włoskiej kuchni: od najłagodniejszego serka ricotta, po ognistą koreańską kuchnię w apulijskim stylu. W dalszej części podróży Sophie odwiedza stołówkę serwującą regionalne dania na miejscowej stacji benzynowej, odkrywa nowoczesne bary szybkiej obsługi, a nawet całodobowy automat sprzedający prosecco!

„Mistrzowie przekąsek w akcji – Nowa Zelandia”, premierowe odcinki co sobota, od 4.01 o 18:00 na CANAL+ KUCHNIA i następnego dnia w serwisie CANAL+

„Mistrzowie przekąsek w akcji – Nowa Zelandia” to kulinarne wyzwanie, jakiego jeszcze nie było! W każdym odcinku dwóch znanych szefów kuchni rywalizuje, próbując stworzyć idealne repliki jednych z najbardziej ukochanych przekąsek mieszkańców tego wyspiarskiego kraju. „Prostych”, jak jeżynowe lody w rożku czy chipsy. Takich, do przygotowania których szefowie wielogwiazdkowych restauracji sami nigdy by się pewnie nie… zniżyli. Teraz muszą zrezygnować z wysublimowanego smaku i zejść na kulinarną „ziemię”.

Mają do dyspozycji jedynie nieograniczone zapasy przekąsek i własne kubki smakowe. Sami muszą odkryć recepturę danego produktu i ją odtworzyć, możliwie jak najwierniej.

Prowadzący, Kim Crossman i Tom Sainsbury, śledzą każdy krok najlepszych nowozelandzkich szefów kuchni, w międzyczasie zaglądając do fabryk, by odkryć przed widzami historię i tajemnice procesu produkcji kultowych nowozelandzkich przegryzek. Każdy odcinek kończy się emocjonującym starciem, w którym szefowie kuchni prezentują swoje wersje przekąski przed jury składającym się z pracowników fabryki.

„James Martin: hiszpańska przygoda”, premierowe odcinki co poniedziałek od 20.01 o godz. 17:50 na CANAL+ KUCHANIA i następnego dnia w serwisie CANAL+

W nowej serii uwielbiany i doświadczony brytyjski szef kuchni, James Martin, odkrywa kraj, którego dotąd prawie nie znał, ale z radością chce go zgłębić – Hiszpanię. Pozna historię i kulturę różnorodnych regionów tego kraju, oczywiście poprzez jedzenie.

To niezwykła podróż kulinarna, podczas której James odwiedzi 20 wyjątkowych miejsc, przemierzając Hiszpanię w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara – od San Sebastián po Gironę. Po drodze będzie podziwiać zmieniające się krajobrazy, poszukiwać wyjątkowych składników do potraw, próbować wykwintnych dań, rustykalnych i tradycyjnych przepisów, które sprawiają, że Hiszpania jest jednym z najbardziej ekscytujących miejsc na świecie dla miłośników gastronomii.

W trakcie podróży James będzie rozstawiał swoją mobilną kuchnię na tle zapierających dech w piersiach krajobrazów i gotował tylko da swoich widzów. Zamieszka też w przepięknej willi na szczycie góry, gdzie przygotuje aż 80 zachwycających przepisów.


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.
CANAL+ CANAL+ Kuchnia CANAL+ Domo




Więcej z kategorii Propozycje stacji TV i VOD


Informacje
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

Odbiornik AB CryptoBox 752HD Combo

Odbiornik HD Combo DVB-S2X, DVB-T2, DVB-C z kieszenią na moduły...

339 zł Więcej...

Mini PC Homatics BOX R Plus 4K - UŻYWANY

Homatics BOX R Plus to najnowszy wzbogacony m. in. o...

449 zł Więcej...

Miernik Satlink ST-6986 DVB-T/T2/C DVB-S/S2 z podglądem i testerem optycznym

Miernik Satlink ST-6986 do pomiarów cyfrowych sygnałów satelitarnych DVB-S/S2, naziemnych...

1 579 zł Więcej...