dodano: 2013-09-23 14:44 | aktualizacja:
2013-09-23 15:22
autor: Łukasz Knapik |
źródło: Shi Communication
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Stacja na pewno wprowadzi widzów w prawdziwie wigilijny nastrój! Obejrzą oni specjalne, bożonarodzeniowe odcinki ulubionych programów
Polsat Food Network, w tym
„Zdrowy Apetyt z Ellie Krieger”,
„Ewa gotuje” (więc ej tutaj),
„Świąteczny kosz Jeni Barnett”,
„Kuchenne potyczki”,
„Kuchnia włoska na święta. Boże narodzenie z Giadą”,
„Gwiazdka pełna smaku z Thomasiną Miers”,
„Bosonoga Contessa”,
„Jedzenie od kuchni”,
„Dania Symona”,
„Wielkie żarcie u Guya”.
Pod koniec miesiąca kanał uczci najbardziej przerażającą porę roku w iście gastronomicznym stylu! W dniach 26-27 października br. od 9:00 do 20:00 oraz 31 października br. od 10:00 do 00:00 w
Polsat Food Network widzowie znajdą niezliczone przerażające smakołyki w całej serii programów poświęconych Halloween. Stacja pokaże inspirowane Halloween odcinki ulubionych programów
Polsat Food Network, takich jak
„Jedzenie od kuchni” i
„Kuchenne wyzwania”, a także
„Halloween Wars”, gorący program, w którym pięć ekip cukierników i piekarzy tworzyć będzie straszliwe pyszności konkurując o wielką Halloweenową nagrodę!
Wrześniowe propozycje kanału Polsat Food Network:
„Ewa gotuje”
emisja: od poniedziałku do piątku (premiera 7 października 2013 roku o 17:00) o 9:00, 17:00 i 22:00
W programie „Ewa gotuje”, Ewa Wachowicz - producent, gwiazda TV, była Miss Polonia, uczestniczka konkursu Miss World i miłośniczka jedzenia - zaprasza gości do swojej pełnej życia krakowskiej kuchni, pokazując jak przygotować pyszne i przystępne dania zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, szanując jednocześnie polską tradycję i kuchnię. Ewa nie tylko tworzy dania, pokazuje też jak zachwycić gości pięknie udekorowanym stołem!
„Bosonoga Contessa: Powrót do klasyki” - seria 1.
emisja: od poniedziałku do piątku (od 7 października 2013 roku) o 10:30, 14:30 i 19:00
Uwielbiana przez widzów Ina Garten jest prowadzącą program Bosonoga Contessa: Back To Basics. Ina zaczynała pracę zawodową w Białym Domu, gdzie zajmowała się energetyką jądrową, lecz w 1978 roku kupiła mały specjalistyczny sklep spożywczy o nazwie „Bosonoga Contessa” w Hamptons na Long Island. Bosonoga Contessa znacząco się rozrosła i teraz zatrudnia dwudziestu kucharzy i piekarzy. Ina sprzedała sklep w 1996 roku i od tego czasu zdobywa popularność jako autorka bestsellerowych książek kucharskich. W nowej serii Polsat Food Network „Bosonoga Contessa: Back To Basics” Ina tworzy pyszne, eleganckie i proste dania na rozmaite okoliczności. Na początek, Ina zabiera się za pyszne steki z dodatkami, a to dopiero początek smakowitej podróży! Od idealnej kolacji, po chleb, śniadania, koktajle i kuchnię włoską, Ina zna się na wszystkim. Skorzystaj z kreatywnych kulinarnych inspiracji Iny.
„Palce lizać!”
emisja: od poniedziałku do piątku (premiera 7 października 2013 roku o 16:00) o 7:15, 11:30 i 16:00
„Palce lizać!” jest połączeniem pop kultury, komedii i po prostu dobrej kuchni! Prowadzący, Alton Brown - znany szef kuchni, autor, aktor i filmowiec - bada źródła pospolitych składników, dekoduje kulinarne zwyczaje i pokazuje popularne obecnie potrawy i sprzęty. W serii 14. Alton wraca do podstaw aby pokazać jak zrobić idealnego grillowanego kurczaka, jajka a‘la benedykt, bananowy pudding i Halloweenowe smakołyki. Alton dowiaduje się też wszystkiego o szparagach, kalafiorze, ciecierzycy i kluskach! „Palce lizać!” to kulinarna uczta dla ciekawskiego kucharza!
„M jak mięso”
sezon 1. - w soboty i niedziele (od 7 października 2013 roku) o 11:00, 16:30 i 20:30,
sezon 2. - w soboty i niedziele (od 15 października 2013 roku) o 11:00, 16:30 i 20:30
W „M jak mięso” prowadzący Rahm Fama, kucharz i miłośnik mięsa, zabierze widzów w gastronomiczną, pełną ciekawych mięsożernych doznań podróż po Ameryce, podczas której spróbujecie najlepszego na świecie mięsa podawanego w bułce! W serii 1. Rahm wgryza się w przeróżne mięsne specjały, w tym kanapkę z wędzonym mięsem na Brooklynie, Stek Kowbojski z kremowym szpinakiem w Los Angeles oraz El-Gigante - słynne burrito z Kansas City wyłożone 8 funtami mięsa, funtem ryżu i funtem fasoli, polane ciężkim mięsnym sosem i posypane serem. W serii 2. Rahm rozpoczyna podróż od „Klasycznych Mięs Ameryki” i w Filadelfii odwiedza 70-cio letni sklep z kanapkami tak pysznymi, że miejscowi stworzyli nowy język, w którym się je zamawia! Później Rahm staje w szranki z super ostrymi mięsami w Houston i Nowym Orleanie, oraz śniadaniowymi mięsami w słonecznej Santa Monica.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.