Kulinarny program wraca na antenę TVN z czwartą serią. „MasterChef” ponownie wybierze najlepszego spośród kucharzy amatorów. Wszyscy, którzy kochają gotowanie i chcą sprawdzić swoje możliwości mogą wziąć udział w castingach do premierowej edycji. Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran czekają na śmiałków chcących zdobyć tytuł najlepszego.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Precastingi
Każdy kto chce wziąć udział w precastingu powinien wypełnić ankietę dostępną na stronie internetowej programu (przejdź na stronę) i odesłać pod wskazany adres. Możliwość zgłoszenia do castingu istnieje również w namiotach rejestracyjnych, które będą rozstawione przy halach Makro Cash & Carry. Kandydaci na MasterChefa powinni przynieść ze sobą swoje popisowe danie, przygotowane w domu. Uczestnicy mają pełną dowolność dań, mogą to być przystawki, zupy, dania główne, czy desery. Podczas precastingu kucharze amatorzy mają około 5 minut na zaserwowanie dania. Ich pracę w kuchni, wiedzę kulinarną, smak potraw oceniać będą zawodowi kucharze. Potem jeszcze chwila rozmowy na temat kulinarnych i życiowych pasji i najlepsi będą mogli szykować się do wyjazdu na krakowskie castingi. Na precastingach w Krakowie (12 kwietnia br.) oraz w Warszawie (26 kwietnia br.) pojawią się jurorzy programu: Magda Gessler, Anna Starmach oraz Michel Moran, którzy nie będą wyjątkowo oceniać przygotowanych przez zawodników dań. Ich rola w tych dniach będzie mentorska - przywitają uczestników, porozmawiają z nimi i dadzą im kilka rad co zrobić aby wygrać program.
Daty precastingów:
- 12 kwietnia 2015 roku, Kraków, Makro Cash & Carry Kraków, ulica Zakopiańska 70A, rejestracja od godziny 8:00,
- 19 kwietnia 2015 roku, Gdynia, Makro Cash & Carry Gdynia, ulica Hutnicza 8, rejestracja od godziny 8:00,
- 26 kwietnia 2015 roku, Warszawa, Makro Cash & Carry Warszawa, Aleje Jerozolimskie 184, rejestracja od godziny 8:00.
Casting główny
Stu najlepszych kucharzy wyłonionych podczas precastingów zostanie zaproszonych na casting główny, który odbywa się w Krakowie. Ocenią ich jurorzy programu „MasterChef” - Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. Uczestnicy będą musieli w ciągu 60 minut przygotować swoje popisowe danie z przywiezionych przez siebie produktów. Ostatnie 5 minut gotowania odbywa się na oczach jurorów. To czas aby pokazać „siebie” - swój charakter, pasję do gotowania, historię. Nagrodą za udane danie jest fartuch MasterChefa - przepustka do kolejnego etapu programu. Na takie wyróżnienie może liczyć nie więcej jak 50 uczestników.
Dostać fartuch to jeszcze nie wszystko - aby być w finałowej 14-tce programu, trzeba będzie ten fartuch jeszcze obronić. Zadania, które pomogą jurorom wyłonić najlepszych będą wymagały od uczestników kulinarnej zręczności, kreatywności, szybkości i przede wszystkim wspaniałego poczucia smaku.
Nagrodą w programie jest tytuł MasterChefa, 100 tys. zł i kontrakt na wydanie autorskiej książki kucharskiej.
Data castingu głównego:
- 6-9 maja 2015 roku, Kraków/Łęg, ulica Nowohucka 44.
„MasterChef” - sezon 4., emisja wkrótce w TVN (TVN HD).
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.