Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Jeszcze w kwietniu
Zoom TV proponuje premierowy program kulinarno-podróżniczy
„Filozofia smaku”. W każdą niedzielę o godz. 17:00 Teo Vafidis, grecki podróżnik i szef kuchni, który drugą ojczyznę znalazł w Polsce, zabiera widzów w niezwykłą wędrówkę po najpiękniejszych miejscach współczesnej Hellady. Pokazuje jej piękne zakątki, obyczaje, a przede wszystkim wspaniałe lokalne potrawy. Prezentowane przez niego przepisy są smakowite, ale i proste - każdy będzie w stanie odtworzyć je w swojej kuchni. W pierwszym odcinku zaprasza na wyspę Naxos – największą wyspę archipelagu Cykladów. Teo zachwyci się greckim serem, wzruszy kultywowaniem kulinarnych tradycji, pokaże, jak przygotować prawdziwe frappe, a jego przyjaciel Jorgos – lokalny szef kuchni – przyrządzi niezwykłe pieczone śledzie. W kolejnych etapach podróży Teo nauczy się surfować (no, prawie…) i wyda tradycyjne greckie przyjęcie. Nie zabraknie też wielkiego greckiego wesela…
Sobotni blok kulinarny w Zoom TV uzupełniają
„Gwiazdy na talerzu” - program, w którym znani polscy muzycy chwalą się swoimi kulinarnymi umiejętnościami i zdradzają zakulisowe anegdoty. W pierwszych odcinkach poznamy od kuchni zespół Feel, Rafała Brzozowskiego i Łukasza Zagrobelnego.
Ważną częścią oferty Zoom TV są programy lokalne. W kwietniu warto zwrócić uwagę nie tylko na reportersko-interwencyjne
„Bliżej”, pełen ciekawostek
„Kalejdoskop Polski” czy nowe odcinki
„Spacerem po Wrocławiu”, ale też specjalną propozycję na pierwszy dzień świąt:
„Zoom przy kawie” to program, w którym poznamy wielkanocne tradycje z różnych stron Polski.
Jak zwykle w Zoom TV znajdą też coś dla siebie fani ezoteryki i innych tajemniczych dziedzin. Czekają na nich kolejne odcinki przebojowych seriali
„Szeptunka” i
„Wiedźmy”, a także nowości: pokazywane po raz pierwszy dokumentalne cykle
„Uciec od zła: Moje życie w sekcie” i
„Zjawiska paranormalne”.
Zoom TV znaleźć można na dekoderach UPC pod numerami 114. (Horizon, Kaon) i 156. (Mediabox).
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.