reklama
reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj
ODBLOKUJ-REKLAMY.jpg

„Smaki Afryki według Davida Rocco” w maju na Nat Geo People

dodano: 2018-05-07 11:10
autor: Jakub Sulisz | źródło: National Geographic

Smaki Afryki według Davida Rocco Nat Geo People Miłośnikom kuchni nie trzeba przedstawiać Davida Rocco. Znany szef kuchni od lat przybliża widzom specjały kuchni włoskiej. Dużą popularnością cieszyła się też jego seria „Smaki Indii według Davida Rocco”. Teraz ten znakomity kucharz wyrusza w kulinarną podróż po kolejnym kontynencie, by w 13-odcinkowej serii pokazać prawdziwe delicje afrykańskich regionów.

Smaki Afryki według Davida Rocco Nat Geo People


Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
David Rocco odkrywa tym razem kulinarne bogactwo Afryki. Przemierza kolejne kraje, by z otwartym sercem i umysłem chłonąć tamtejszą codzienność i nowe smaki. Opowie nieznane historie kontynentu. Odwiedzi starożytne plemienne wioski, przemierzy tereny o zapierających dech w piersiach widokach i pozna bliżej tętniące życiem miasta. Podczas swojej podróży pokaże nam z bliska kulturę i kulinaria Etiopii, Kenii, Tanzanii i Zanzibaru. Zrobi to z pasją, która udziela się nawet za pośrednictwem ekranu telewizora.

„Smaki Afryki według Davida Rocco” - w poniedziałki od 21 maja o godz. 20:00 na kanale Nat Geo People
 


Odcinek 1 – premiera w poniedziałek 21 maja o godz. 20:00 
Nasza podróż z Davidem Rocco rozpoczyna się w Nairobi – tętniącym życiem, wielokulturowym mieście. Z powodu ogromnego problemu z korupcją, miasto to ma niestety złą sławę miejsca o dużej przestępczości. Mimo to mieszkańcy potrafią tu naprawdę cieszyć się życiem i wyrażają to m.in. przez muzykę. David spotka na swej drodze licznych artystów, którzy pokażą mu kenijską kulturę i historię, ale też dadzą mu posmakować znakomitej lokalnej kuchni i… szerokiego wyboru trunków. Czy odważy się spróbować zupy z koziej głowy?  

Odcinek 2 – premiera w poniedziałek 28 maja o godz. 20:00 
Po wielkomiejskim klimacie Nairobi, zmieniamy całkowicie otoczenie. David odwiedzi rezerwat Maasai Mara, by poznać kulturę i obyczaje plemienia Masajów. Spróbuje tu pączków mandazi i kenijskich tłuczonych ziemniaków mukimo, ale czeka go też wyzwanie – obrzęd polegający na wypiciu krwi prosto z szyi krowy. Zobaczymy, jak powstają masajskie domy i poznamy Bernice, która jest w swoim plemieniu jedyną studentką.
 

Odcinek 3 – premiera w poniedziałek 4 czerwca o godz. 20:00 
David Rocco dotarł do Johannesburga, określanego finansową stolicą RPA. Niegdyś miasto uważane było za szczególnie niebezpieczne, ale obecnie przechodzi ono duże zmiany. Sztuka ulicy przeplata się tu z biurowcami i restauracjami. David przyznaje, że nie jest fanem flaczków, ale to właśnie one są tu lokalnym przysmakiem – smażone we własnym tłuszczu, bez przypraw. Na jednym z targów będzie miał też okazję spróbować polików wołowych i afrykańskiej wersji polenty. Czy Johannesburg pozytywnie zaskoczy Davida? 


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Propozycje stacji TV i VOD


reklama
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

Kabel HDMI 2.0 4K Light 3,0m

Wysokiej klasy kabel połączeniowy HDMI Light z oświetleniem LED z...

35 zł Więcej...

Odbiornik Vu+ ZERO rev.2 HEVC

Vu+ ZERO rev.2 - najnowszy odbiornik Vu+ na Linuksie z...

399 zł Więcej...

Odbiornik Octagon SF8008 Combo UHD 4K S2X

Octagon SF8008 Combo UHD 4K S2X - nowy odbiornik UHD...

489 zł Więcej...