dodano: 2019-04-01 11:15 | aktualizacja:
2019-04-01 16:44
autor: SatExpert |
źródło: satkurier.pl
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Na transponderze nr 68 o częstotliwości 12,073 GHz, pol. V, SR: 29900, FEC: 5/6; DVB-S/QPSK pojawił się przekaz stacji NOVE TV. Jednocześnie wyłączona została jego dotychczasowa emisja z transpondera operatora M-Three Satcom nr 18 o częstotliwości 11,541 GHz, pol. V, SR: 22000, FEC: 5/6; DVB-S/QPSK.
Dodatkowo do przekazu stacji Food Network HD Italy dostępnej z tp. 67 o częstotliwości 12,054 GHz, pol. H, SR: 29900, FEC: 5/6; DVB-S/QPSK, której testy uruchomione zostały 29 marca, dodany został identyfikator. Dzięki temu zabiegowi stację można już wyszukać na wszystkich tunerach HD.
Parametry techniczne GIALLO HD i Motor Trend HD:
Eutelsat Hot Bird 13C (13,0°E)
tp. 96 (12,635 GHz, pol. V, SR: 29900, FEC: 5/6, DVB-S/QPSK)
ID:
GIALLO HD
PID V: 185 (MPEG-4/HD)
PID A: 460 (ita, AC3)
PID PCR: 185
SID: 3655
PID PMT: 1117
Provider: SkyItalia
Kodowanie: Nagra MA (N3 - tivùsat), Cisco VideoGuard (Sky Italia)
ID:
Motor Trend HD
PID V: 168 (MPEG-4/HD)
PID A: 432 (ita, AC3)
PID PCR: 168
SID: 3659
PID PMT: 1120
Provider: SkyItalia
Kodowanie: Nagra MA (N3 - tivùsat), Cisco VideoGuard (Sky Italia)
Parametry techniczne Food Network HD Italy:
Eutelsat Hot Bird 13B (13,0°E)
tp. 67 (12,054 GHz, pol. H, SR: 29900, FEC: 5/6; DVB-S/QPSK)
ID:
Food Network HD
PID V: 176 (MPEG-4/HD)
PID A: 470
PID PCR: 176
SID: 11722
PID PMT: 1128
Provider: SkyItalia
Kodowanie: Nagra MA (N3 - tivùsat), Cisco VideoGuard (Sky Italia)
Nowe parametry techniczne NOVE TV:
Eutelsat Hot Bird 13B (13,0°E)
tp. 68 (12,073 GHz, pol. V, SR: 29900, FEC: 5/6; DVB-S/QPSK)
ID:
NOVE
PID V: 177 (MPEG-2/SD)
PID A: 467
PID PCR: 177
SID: 3526
PID PMT: 1126
Provider: SkyItalia
Kodowanie: Nagra MA (N3 - tivùsat), Cisco VideoGuard (Sky Italia)
Dotychczasowe parametry techniczne NOVE TV:
Eutelsat Hot Bird 13B (13,0°E)
tp. 18 (11,541 GHz, pol. V, SR: 22000, FEC: 5/6; DVB-S/QPSK)
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.