W niedzielę, 6 grudnia br. o godz. 20:00 w telewizji TVN wyemitowany zostanie premierowo 14. odcinek 9. sezonu programu „MasterChef”. Będzie to finał. Uczestnicy zaprezentują potrawy z użyciem grzybów i kotlecików jagnięcych, crêpes suzette oraz trzydaniowe menu degustacyjne.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Rozpoczyna się finał dziewiątej edycji „MasterChefa”, który odbędzie się na zamku w Rynie na Mazurach. Po wielu tygodniach rywalizacji znamy już nazwiska trzech najlepiej gotujących kucharzy amatorów w Polsce. Został im do wykonania już ostatni, ale za to prawdopodobnie najtrudniejszy krok - przygotowania dania na najwyższym poziomie, który pozwoli sięgnąć po statuetkę i nagrody.
W pierwszej części finału kucharze staną przed trzyetapowym zadaniem na punkty. Jurorzy poproszą o zaprezentowania potraw z użyciem grzybów, kotlecików jagnięcych, a na koniec o pyszne crêpes suzette. W każdym etapie będą do wygrania 3, 2 lub 1 punkt. Osoba, która na koniec tej części gotowania będzie miała najmniej punktów, odpadnie, a dwie pozostałe osoby zmierzą się w ostatecznej konkurencji: trzydaniowego menu degustacyjnego. „MasterChef” może być tylko jeden i to właśnie jego imię i nazwisko widzowie poznają na koniec tego odcinka.
Premierowa emisja czternastego odcinka (finału) dziewiątego sezonu programu „MasterChef” odbędzie się w niedzielę, 6 grudnia br. o godzinie 20:00 w telewizji TVN (więcej tutaj).
„MasterChef” - sezon 9., emisja w niedziele o godz. 20:00 w TVN.
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.