Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Już 6 marca, w
sobotę, 6 marca o godz. 15:40 zawitamy do kuchni Julii Baker – mistrzyni cukiernictwa, która swój talent szlifowała w Le Cordon Bleu School of Culinary Arts. Teraz jako gospodarz programu
„Słodka Julia” wyczaruje niezwykłe desery, ciasta i inne słodkości, zdradzając widzom swoje sekrety, udzielając rad, dając wskazówki. Zobaczycie, jak powstają wieża z malinowych tart, bajeczne solone karmelki czy czekoladowe orangette. A co najważniejsze - wszystkie przepisy są proste i można je bez problemu odtworzyć w swojej kuchni!
Natomiast w
niedzielę, 7 marca o godz. 14:45, przeniesiemy się na farmę na pograniczu Minnesoty i Północnej Dakoty w Stanach Zjednoczonych. Właśnie tam, Molly Yeh, autorka popularnych książek kucharskich i wielokrotnie nagradzana blogerka kulinarna, korzystając ze świeżych produktów z własnego ogrodu, stworzy nie tylko smaczne, ale też ekologiczne potrawy. W nowym sezonie programu
„Molly gotuje na farmie” zobaczymy, jak przygotuje jednogarnkowe danie z pikantnej wołowiny z chlebem kukurydzianym, boczkiem, jalapeno i skórkami ziemniaków. Nie zabraknie też deseru w postaci obłędnego ciasta krówkowego z tahini. A kiedy na zewnątrz będzie ciepło, Molly przeniesie się z gotowaniem do ogrodu. Przygotuje na grillu pizzę z cukinią oraz bazyliowo-miętowym pesto. Czyż to nie brzmi pysznie?
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.