Święta Wielkiej Nocy już wkrótce. Kanał Food Network na ten wyjątkowy czas przygotował programy pełne inspirujących pomysłów, nie tylko kulinarnych. Tym razem widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak do świąt przygotowują się Magdalena Gessler („Wielkanoc ze smakiem”), Anna Starmach („Pyszna Wielkanoc”) czy Anna Kalczyńska („Pomysł na Wielkanoc”). Zdradzą one swoje sposoby na pyszne dania wielkanocne, ale też podpowiedzą jak miło i kreatywnie spędzić czas z rodziną. Oprócz tradycyjnych polskich przepisów na mazurki i baby, stacja pokaże szalone wariacje na temat wielkanocnych słodyczy w nowym programie „Najsłodszy wielkanocny koszyk”.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Od Wielkiej Soboty, 3 kwietnia br., przez trzy kolejne dni, o godzinie 18:15 widzowie obejrzą konkurujących ze sobą cukierników w programie „Najsłodszy wielkanocny koszyk”. Zadaniem uczestników będzie stworzenie słodkości, inspirowanych tradycyjnymi, świątecznymi smakołykami i smakami dzieciństwa. Oczywiście koniecznie z wielkanocnym motywem. Szefowie kuchni - Jordan Andino i Claudia Sandoval, ocenią dzieła cukierników i zdecydują kto wygra główną nagrodę - złote jajko wypełnione 25 000 dolarów.
Fani tradycji i klasycznych wielkanocnych przysmaków również nie będą zawiedzeni. W niedzielę, 28 marca br. o godzinie 11:45, w programie „Wielkanoc ze smakiem”, Magdalena Gessler pokaże widzom jak według niej wygląda idealny żur, jak upiec najlepsze mazurki i dlaczego zrobienie białej kiełbasy w domu to dobry pomysł. Będą też pyszna pascha i danie, bez którego ciężko wyobrazić sobie polski stół wielkanocny, czyli jajka faszerowane.
To jeszcze nie wszystko. Swoimi pomysłami na to jak stworzyć smakowite dania nie spędzając całej Wielkanocy w kuchni, podzieli się Anna Starmach w programie „Pyszna Wielkanoc”. Od wtorku, 23 marca br. o godzinie 19:10 jurorka programu TVN „Masterchef Junior” (więcej tutaj) odkryje tajniki tradycyjnych receptur oraz podpowie jak szybko i niedrogo przygotować wariacje na temat klasycznych potraw wielkanocnych. Nie zabraknie także ciekawych kulinarnych anegdotek. Czy w Wielką Niedzielę Ślązacy stawiają to samo na stole co poznaniacy? Co było pierwsze, kura czy jajo wielkanocne (więcej tutaj i tutaj)?
Prawdziwą skarbnicą pomysłów na fantastyczne święta będzie natomiast program „Pomysł na Wielkanoc”. Magdalena Gessler zdradzi w nim swój sposób na pyszne jaja faszerowane po polsku w barwionych skorupkach. Anna Starmach podpowie jak można zrobić doskonałe ciasto cytrynowe z tego, co akurat jest pod ręką. Z kolei Anna Kalczyńska przedstawi pomysł na zabawę z dziećmi i szukanie prezentów wielkanocnych. Magdalena Socha-Włodarska z córeczką pokażą jak zrobić zajączki ze skarpet, a Agnieszka Winnicka ozdobne ptaki z masy papierowej. To wszystko od wtorku, 23 marca br. o godzinie 19:40 w Food Network.
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.