dodano: 2011-05-02 17:41 | aktualizacja:
2011-05-02 17:43
autor: Anita Dąbek |
źródło: TVN
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Marco Pierre – White w Wielkiej Brytanii jest nazywany ojcem chrzestnym nowoczesnego gotowania. To najmłodszy szef kuchni, który został nagrodzony najważniejszym odznaczeniem dla restauratorów – gwiazdkami Michelina. Uczył się u niego sam Gordon Ramsey, znany z
„Piekielnej kuchni….” emitowanej w
TVN Style.
W programie
„Kuchnia w ogniu” dwunastu celebrytów – kucharzy amatorów staje do zaciętej rywalizacji. Na wszystko muszą zapracować sami. Nie są podzieleni na drużyny. Wypełniają zadania indywidualnie, bez wskazówek i nadzoru szefa kuchni. W wyjątkowych okolicznościach uczestnicy mogą kupić czas swojego mentora, który udzieli im kulinarnych porad. Niestety każda minuta spędzona z Marco jest liczona jako punkty ujemne w podsumowaniu odcinka. Czy warto tak ryzykować? Wybitne umiejętności kulinarne mogą nie wystarczyć, kiedy trzeba ugotować obiad dla dwudziestu pięciu osób i jednocześnie prowadzić skomplikowaną grę taktyczną. Kto wykaże się największym sprytem i talentem do gotowania?
Kuchnia w ogniu
(
Marco’s Kitchen Burnout)
Prowadzący: Marco – Pierre White
Premiera: 13 maja, piątek, godz. 23:45
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.