dodano: 2011-12-21 11:22 | aktualizacja:
2011-12-21 11:24
autor: Anita Dąbek |
źródło: Kuchnia+
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
W niedzielę 1 stycznia 2012 w kuchni+ startuje
„Top Chef: mistrzowie”, którego twórcy postanowili podgrzać atmosferę reality show zapraszając do udziału 24 cenionych i znanych na całym świecie szefów kuchni. Uczestnicy staną ze sobą oko w oko rywalizując przy kuchennym blacie o tytuł „Top Chef” i nagrodę pieniężną w wysokości 100 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny. Zmagania mistrzów noża i patelni będzie można śledzić w niedzielę 1 stycznia 2012 o 20:15, a od 2 stycznia 2012 w dni powszednie o 20:30.
Od 13 stycznia 2012 na antenie kuchni+ pojawi się 6. sezon
„Top Chef”, w którym 17 uczestników rywalizuje w światowej stolicy rozrywki Las Vegas. Program ponownie prowadzi Padma Lakshmi, a w jury zasiadają: znany szef kuchni Tom Colicchio, Gail Simmons z magazynu „Food & Wine” oraz krytyk kulinarny i autor zekranizowanego w 2008 r. bestsellera „Jak stracić przyjaciół i zrazić do siebie ludzi” Toby Young. Zwycięzca reality otrzyma 100 000 dolarów jako kapitał początkowy na rozwój swojej kariery kulinarnej, zaprezentuje się na łamach czasopisma „Food & Wine”, pojawi się również na festiwalu Food & Wine Classic w Aspen, a co najważniejsze otrzyma prestiżowy tytuł "Top Chef”. „Top Chef 6” od 13 stycznia 2012 od poniedziałku do piątku o 20:30.
Kolejną nowością w styczniowej ramówce kuchni+ jest
„Molekularna kuchnia Marcela”. Młody szef kuchni, finalista drugiego sezonu reality „Top Chef”, Marcel Vigneron postanowił otworzyć firmę cateringową, oferującą specjały kuchni molekularnej. W kulinarnym show, wykorzystując wiedzę z dziedziny chemii i fizyki dąży do wykreowania nowych smaków, niekiedy w bardzo zaskakujących zestawieniach. Przybliży widzom tajniki kuchni przyszłości jak np. przygotowywanie produktów w ciekłym azocie czy smażenie w wodzie. „Molekularna kuchnia Marcela” od 8 stycznia 2012 w niedziele o 15:05.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.