dodano: 2012-04-03 12:24 | aktualizacja:
2012-04-03 12:31
autor: Anita Dąbek |
źródło: kuchnia+
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
W Wielką Sobotę o 15:00 w kuchni+ rusza czwarta edycja
„Warsztatów smaku kuchni+: po-smak świata z Gosią Molską”. Dwuodcinkowy program reality (premiera 2. części w sobotę 14 kwietnia) został zrealizowany podczas warsztatów kulinarnych poświęconych potrawom azjatyckim, prowadzonych przez podróżniczkę i dziennikarkę kulinarną Gosię Molską. W świąteczną sobotę wieczorem o 22:50, w ramach cyklu kuchnia+ food film fest stacja poleca także dokument „Trzy gwiazdki”, opowiadający o słynnych gwiazdkach Michelina, które są symbolem prestiżu, kulinarnej doskonałości oraz najwyższego kucharskiego kunsztu.
W świąteczną niedzielę w kuchni+ nie może zabraknąć programów o tradycyjnym symbolu Wielkiej Nocy – jajkach. Dokument
„Wyhodowane z miłością” przybliży doświadczenia rodzin pracujących na ekologicznych fermach, zaś twórcy serii dokumentalnej
„Fenomeny nowoczesnego świata” pokażą jajko jako produkt żywnościowy, łączący się z rozwojem technologii i przemysłu. Jak w praktyce wykorzystać jajka w kuchni zaprezentuje natomiast Jamie Oliver w programie
„Jamie w domu II”. Dopełnieniem wielkanocnej opowieści o jajkach będzie poświęcony hodowli kur odcinek
„Opowieści z River Cottage”, który kuchnia+ pokaże w lany poniedziałek.
Wielkanoc w kuchni+:
-
Premiera: „Warsztaty smaku kuchni+: po-smak świata z Gosią Molską”, sobota, 7 kwietnia, 15:00
-
„Trzy gwiazdki”, sobota, 7 kwietnia, 22:50
-
„Wyhodowane z miłością”, niedziela, 8 kwietnia, 14:00
-
„Fenomeny nowoczesnego świata”, niedziela, 8 kwietnia, 16:00
-
„Jamie w domu II”, niedziela, 8 kwietnia, 18:35
-
„Opowieści z River Cottage”, poniedziałek, 9 kwietnia, 15:20
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.