reklama
reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj
ODBLOKUJ-REKLAMY.jpg

Wegetariańskie menu w październiku w kuchni+

dodano: 2012-09-19 14:28 | aktualizacja: 2012-09-19 14:30
autor: Anita Dąbek | źródło: kuchnia+

Kuchnia+ HD 7 października rusza nowa seria autorskiej produkcji kuchni+ pt. „Atelier smaku na mazurskim szlaku”. Znani wegetarianie - Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Mazury, aby odkryć smaczne, zdrowe posiłki wegańskie i bezglutenowe. Jako przedsmak programu, w poniedziałek, 1 października, z okazji Międzynarodowego Dnia Wegetarianizmu, kuchnia+ zaserwuje całodzienne jarskie menu.



Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
kuchnia+ przełamuje stereotypy dotyczące wegetarianizmu i odpowiada na rosnącą świadomość społeczeństwa w zakresie zdrowego odżywiania, stąd też stała obecność w ramówce stacji autorskich programów Joli Słomy i Mirka Trymbulaka, bezglutenowych wegetarian i ekspertów od jarskiej kuchni.

W nowej serii prowadzący, bogatsi o doświadczenia we wprowadzaniu wegańskiej i bezglutenowej diety w sopockich i gdańskich restauracjach, wyruszają na Mazury. Odwiedzają restauracje, które są otwarte na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych, sprawdzając jednocześnie co oferują wegetarianom tradycyjne restauracje. Degustują mazurskie potrawy, przedstawiając w każdym odcinku kucharzy, którzy gotują z prawdziwym zaangażowaniem, aby zadowolić największych smakoszy.

Słoma i Trymbulak odwiedzą m.in. Ostródę, Podzamcze i Iławę, gdzie w sezonie wiosenno-letnim z lokalnej gastronomii korzystają rzesze turystów i amatorów żeglarstwa. Prowadzący program wraz z szefami kuchni opracowują potrawy wegańskie i bezglutenowe,  które są ciekawe również dla pozostałych klientów – w tym ryżowe roladki z kapustą i grzybami, kukurydziane spaghetti z pesto czy lody żurawinowo-bananowe.

W poniedziałek 1 października z okazji Międzynarodowego Dnia Wegetarianizmu kuchnia+ przygotowała specjalny program o jarskich daniach.

07:00 Jesienne atelier smaku (zupa z dyni na mleku kokosowym i wiśnia z mięta)
12:15 Ogródek do schrupania: groch i fasola
14:20 Jesienne atelier smaku (gołąbki w liściach chrzanu i jeżyny z pigwą na ciepło)
17:20 Kuchnia z Okrasa: zabawa w pomidora
17:45 Ogródek do schrupania: groch i fasola
19:00 Kuchnia z Okrasa: indyjski eden
22:20 Farma na ciężarówce
23:40 Jesienne atelier smaku (babka ziemniaczana i gruszkowy sos z rokitnikiem
 
Atelier smaku na mazurskim szlaku
niedziela, 7 października 2012, godz. 21:40
Międzynarodowy Dzień Wegetarianizmu w kuchni+
poniedziałek, 1 października 2012, cały dzień


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Propozycje stacji TV i VOD


Informacje
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

Miernik Satlink ST-6986 DVB-T/T2/C DVB-S/S2 z podglądem i testerem optycznym

Miernik Satlink ST-6986 do pomiarów cyfrowych sygnałów satelitarnych DVB-S/S2, naziemnych...

1 630 zł Więcej...

Odbiornik AB CryptoBox 752HD Combo

Odbiornik HD Combo DVB-S2X, DVB-T2, DVB-C z kieszenią na moduły...

349 zł Więcej...

Mini PC Homatics BOX R 4K

Homatics BOX R to najnowszy odtwarzacz multimedialny 4K firmy Homatics...

319 zł Więcej...