dodano: 2013-03-25 09:42 | aktualizacja:
2013-03-25 10:09
autor: Łukasz Knapik |
źródło: TV Republika
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
„Kuchnia Polska” to program kulinarny jakiego nie było.
Polska kuchnia to miejsce, w którym ogniskują się Polaków nocne rozmowy. Pomieszczenie, gdzie w czasie najdzikszych imprez ludzie schodzą się by pogadać, gdzie nie dociera zgiełk. W czasach, kiedy wszyscy na wyprzódki usiłują zająć miejsce w salonie,
Cezary Gmyz zaprasza by poznać politykę, kulturę, religię a nawet cywilizację właśnie od kuchni.
„Kuchnia Polska” Gmyza to miejsce, w którym karp po żydowsku będzie się ścierał z ruskimi pierogami, gdzie placek po węgiersku wyda bój śmiertelny fasolce po bretońsku. Przestrzeń, w której zetrze się ryba po grecku z francuskim podniebieniem a wygra Tatar. Bo taka jest właśnie
„Kuchnia Polska”, w której bigos podlewa się węgrzynem.
„Kuchnia Polska” to rozmowy przy gotowaniu. Bądźcie gotowi. Gotujcie się!
„Kuchnia Polska” od maja 2013 roku w TV Republika.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.