reklama
reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj
ODBLOKUJ-REKLAMY.jpg

Pyszny czerwiec w Polsat Food Network

dodano: 2014-05-21 01:37 | aktualizacja: 2014-05-21 02:36
autor: Łukasz Knapik | źródło: Scripps Network International

Polsat Food Network W czerwcu 2014 roku kanał Polsat Food Network zaprasza widzów na takie programy jak: „Kulinarne podróże z Guyem Fierim” (sezon 13.), „Ewa gotuje” (nowa seria), „Pojedynek gwiazd Food Network” (sezon 8.), „Wyjątkowe słodycze Ameryki” (sezon 2.), „Bosonoga Contessa” (sezon 5.), „Jenny Morris gotuje Rivierę”, „Kuchnia chińska dla każdego” (nowa seria) i „Rock’n’rollowy duet” (sezon 2.).



Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Czerwiec 2014 roku w Polsat Food Network:

„Kulinarne podróże z Guyem Fierim” 13
emisja: od poniedziałku do piątku (od 2 czerwca 2014 roku) o 12:00 i 23:00

Gwiazda Polsat Food Network, Guy Fieri, wyrusza na autostradową podróż kulinarną wszech czasów. Spełniając marzenia każdego miłośnika kuchni, Guy konsumuje przez całą trasę w poprzek Ameryki, polując na najbardziej unikalną i różnorodną kuchnię i kosztować specjały menu niezliczonych klasycznych barów i knajp. Niezależnie od wieku każdy znajdzie tu coś dla siebie. Studenci z Detroit odkryli koszulki polo Lacoste i przywrócili damskie zawody na wrotkach. Dzisiaj rządzi retro, a do stylu retro najbardziej pasuje ruszenie w drogę i posiłek w ulubionej knajpie czy jadłodajni. Czterdzieści, pięćdziesiąt a nawet sześćdziesiąt lat po otwarciu podwojów i odpaleniu grilla, klasyczne amerykańskie knajpy cieszą się niezwykłą popularnością, przyciągając nowe pokolenie klientów. Nowi, młodzi właściciele kontynuują rodzinne tradycje dobrze karmiąc całe rzesze klientów. W tym specjalnym programie Guy rusza w podróż od wybrzeża do wybrzeża. Prowadzi klasyczne wozy z lat 60. i 70. i na każdym kroku próbuje klasycznych amerykańskich specjałów. Seria 13. zaczyna się odrobiną surfingu i pizzą. W Vancouver w Kolumbii Brytyjskiej Guy smaży ostrygi i sprawdza poziom lokalnych food trucków a w Detroit odwiedza olbrzymi lokal specjalizujący się w mięsie zapiekanym w cieście piwnym i podawanym na świeżym panini. W dalszych odcinkach Guy zabiera Kid Rocka na wyprawę po Detroit. Tuż za miastem, w przerobionym kościele w Clarkston Guy ma okazję spróbować jedno z ulubionych dań muzyka - mackinest mac 'n cheese. W tej samej okolicy Guy i Kid Rock testują knajpę robiącą gigantyczne kanapki z bekonem.

Ewa Wachowicz, foto: SNI


„Ewa gotuje” - nowa seria
emisja: od poniedziałku do piątku (od 2 czerwca 2014 roku) o 9:30, 16:30 i 20:30

W programie „Ewa gotuje” Ewa Wachowicz - producentka, prezenterka, była Miss Polonia, uczestniczka konkursu Miss World i miłośniczka jedzenia - zaprasza widzów do swojej ruchliwej krakowskiej kuchni i pokazuje jak przyrządzać pyszne i przystępne dania zgodnie z najnowszymi trendami i z poszanowaniem polskich tradycji kulinarnych. Ewa nie tylko tworzy dania, lecz także pokazuje jak pięknie udekorować stół aby zachwycić gości.

„Pojedynek gwiazd Food Network” 8
emisja: od środy, 4 czerwca 2014 roku  o 21:00 i 22:00

Entuzjastyczni szefowie kuchni walczą o tytuł Następnej Gwiazdy Food Network. Nowi finaliści w 30 minut przygotują trzy dania podkreślające ich indywidualne spojrzenie na kuchnię oraz połączenie dwóch interpetacji. Seria 8. rozpoczyna się gdy 15 kandydatów przybywa do Nowego Jorku aby konkurować o wymarzoną pracę: własny program na Food Network. Finaliści docierają do swoich kuchni i witają się z szefami zespołów, którymi są Alton Brown, Bobby Flay i Giada De Laurentiis, i po raz pierwszy spotykają swoich konkurentów! Gość specjalny Robert Irvine rzuca finalistom pierwsze wyzwanie: stworzyć własną restaurację Pop-Up - z bardzo ograniczonym czasem i  budżetem. W dalszych odcinkach każdy zespół musi wykorzystać kosz składników aby stworzyć najlepszy deser w bezpośredniej rywalizacji z innymi grupami; finaliści jadą do Miami na festiwal South Beach Wine and Food i dostają zaproszenie na pokaz kulinarny w namiocie SOBE.

„Wyjątkowe słodycze Ameryki” 2
emisja: w czwartki (od 5 czerwca 2014 roku)o 22:00 i 22:30

Prowadzący program „Wyjątkowe słodycze Ameryki” przemierza niezliczone kilometry aby pokazać widzom najbardziej ekscytujące i autentyczne desery z najlepszych lokali w USA. Seria 2. zaczyna się od dekadenckiego Los Angeles gdzie odkrywamy co leży u podstaw słodkich tradycji miasta. W dalszych odcinkach donuty, słodkie kanapki w Oregonie, ciastka śniadaniowe w Nowym Jorku i Connecticut, i powszechnie uwielbiane mrożone desery.

„Bosonoga Contessa” 5
emisja: od poniedziałku do piątku (od 9 czerwca 2014 roku) o 8:05, 13:00 i 19:30

Ulubienica Food Network, Ina Garten, zaprasza na swój cieszący się wielką popularnością program „Bosonoga Contessa”. Dołącz do Iny i poznaj jej porady, sztuczki oraz techniki tworzenia eleganckich i apetycznych przepisów, które w łatwy sposób można odtworzyć w domu. W serii 5. zobaczymy słoneczne dania podawane w stodole. Pieczone krewetki z fetą i mistrzowską lekcję robienia lodów prowadzoną przez przyjaciela Iny Rori Trovatę. Razem stworzą solone lody karmelowe. Następnie kolacja z Jeffreyem i odpowiedzi na nurtujące nas pytania w segmencie Zapytaj Inę. W dalszych odcinkach Ina rusza na włoską przygodę, odkrywa tajemnicę szybko szykowanych imprez, odkrywa inspirujące uroki Paryża i znajduje nawet czas na drinka.

„Jenny Morris gotuje Rivierę”
emisja: od poniedziałku do piątku (od 9 czerwca 2014 roku) o 6:50 i 17:30

Jenny Morris zabiera widzów w kulinarne tournée po najwspanialszych miejscach Europy; francuskiej i włoskiej riwierze, która pękaj w szwach od nadmiaru świeżych warzyw i tradycji kulinarnych Francji i Włoch. Miasteczka i wsie tego regionu są rajem kucharza. Od gajów oliwnych Ligurii do krystalicznych wód wokół Monako i St. Tropez, Jenny zmierza do serca riwiery, odkrywając po drodze tradycje, ludzi i składniki, dzięki którym to miejsce jest sercem kuchni śródziemnomorskiej. Jenny Morris, znana także jako The Giggling Gourmet, jest jedną z ulubionych postaci świata kulinarnego Afryki Południowej. Jenny jest autorką książek i artykułów, prezenterką telewizyjną, szefem kuchni, nauczycielką a nawet przewodnikiem wycieczek kulinarnych. Prowadziła też własną audycję radiową. Jenny zaprasza na jedyną w swoim rodzaju śródziemnomorską przygodę kulinarną.

„Kuchnia chińska dla każdego” - nowa seria
emisja: od poniedziałku do piątku (od 16 czerwca 2014 roku) o 10:00, 14:30 i 18:00

Zobacz nową serię „Kuchnia Chińska dla każdego i odkryj jak przygotować szybkie i zdrowe chińskie dania ze składników dostępnych w prawie każdej kuchni. Kulinarna pasja Ching-He Huang obejmuje lokalne ryneczki, gospodarstwa i dostawców, u których szuka najsmaczniejszych i najświeższych składników do pysznych dań, które można łatwo zrobić w domu.

„Rock’n’rollowy duet” 2
emisja: od poniedziałku do piątku (od 23 czerwca 2014 roku) o 11:00 i 15:30

Alex James jest basistą brytyjskiego zespołu Blur. Jest też pisarzem, farmerem, ojcem i producentem sera. Szef kuchni Matt Stone jest właścicielem popularnych restauracji w Perth, Melbourne i Sydney. Matt ma ręce pełne tatuaży, deskorolkę i charakter. W tej serii programu „Rock’n’rollowy duet” zobaczymy zabawę i przygodę w Great Southern, gdzie prowadzący szukają najlepszych lokalnych produktów. Alex i Matt wpadają również do Albany, Denmark, Frankland River, Stirling Ranges, Pornogurups, i innych ciekawych miast południowego zachodu Australii. Seria 2. zaczyna się od soczystych ostryg w Oyster Harbour, Albany, i wizyty w lokalnej gorzelni whisky. W dalszych odcinkach Alex i Matt odkrywają oryginalny sposób hodowania kur na jaja, poznają przysmak Abalone i cały czas cieszą się odkrywanymi specjałami i delikatesami tej wspaniałej części świata.


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Propozycje stacji TV i VOD


reklama
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

Odbiornik Vu+ ZERO 4K

Vu+ ZERO 4K - najtańszy odbiornik Ultra HD od koreańskiego...

669 zł Więcej...

Odbiornik Spycat Mini V2

Spycat Mini V2  - mały, tani odbiornik satelitarny HD w...

219 zł Więcej...

Odbiornik DVB-T/T2/C Edision Nano T265+ HEVC (hotelowy)

Cyfrowy odbiornik DVB-T/T2/C z HEVC/H.265 marki EDISION dla Naziemnej Telewizji...

119 zł Więcej...