reklama
reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj
ODBLOKUJ-REKLAMY.jpg

„Kobieta na Dzikim Zachodzie” w Polsat Food Network

dodano: 2015-09-07 14:02 | aktualizacja: 2015-09-07 15:16
autor: Łukasz Knapik | źródło: Polsat Food Network

Polsat Food Network Każdy miał w swoim życiu chwilę, kiedy chciał oderwać się od rzeczywistości i przenieść się do małego domku na łonie natury. Możecie przywołać w swoim domu nastrój spokojnej wsi, dzięki potrawom, które gotuje Ree Drummond, autorka bestsellerowej książki kucharskiej, w swoim programie „Kobieta na Dzikim Zachodzie”, który pokaże na swojej antenie Polsat Food Network. Premiera audycji w poniedziałek, 7 września br. o 18:00.



Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Jednak ranczo to nie tylko wspaniałe widoki i otaczająca nas cisza, ale także duży wysiłek, która codziennie czeka mieszkańców farmy. Po dniu ciężkiej pracy na farmie trzeba nakarmić rodzinę, która potrzebuje dużo energii!

Ree wyczarowuje więc wyborne uczty z potrawami, takimi jak: klasyczny kowbojski bekon z fasolą, ogromne sandwicze klubowe, pizza ze świeżymi ziołami i krewetkami w stylu chińskim. Powitalne przyjęcie domowe to dla Ree okazja do przygotowania pysznej polędwicy wołowej z wyśmienitym purée z grillowanym czosnkiem - potrawy, która nigdy nie zawodzi ani gości, ani kucharza.

Ree Drummond, foto: Scripps Networks Interactive


- Cieszcie się odświeżającym wiejskim stylem życia, dzięki gospodyni programu, która serwuje doskonałe jedzenie i oglądajcie program „Kobieta na Dzikim Zachodzie”. Ponieważ każdemu z nas przyda się treściwe śniadanie, przedstawiamy trzy przepisy Ree z programu „Kobieta na Dzikim Zachodzie”, których głównym bohaterem jest... jajko. Najlepiej świeże, prosto od kury! - zachęca nadawca.

Idealne jajka sadzone

Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5 minut
Liczba porcji: 6

Składniki:    
olej rzepakowy, do smażenia
6 jajek
sos Worcester, opcjonalnie
ostry sos, opcjonalnie

Przygotowanie:

Podgrzej trochę oleju rzepakowego na patelni ustawionej na średnim ogniu (olej nie może być zbyt gorący). Na patelnię rozbij naraz 3 jajka. Kiedy jajka się smażą, polewaj łyżką białka gorącym olejem, do czasu, aż wszystkie będą ścięte, a żółtko się nie rozpłynie. Pod koniec gotowania ostrożnie polej żółtka kilkoma łyżkami oleju. Trzymaj jajka na ogniu, aż uznasz, że są ścięte tak, jak lubisz. Można podawać z odrobiną sosu Worcester lub z odrobiną ostrego sosu.

Idealne jajko sadzone w chlebie

Stopień trudności: średni
Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowania: 2 minuty
Liczba porcji: 1

Składniki:
1 kromka ulubionego pieczywa
1 łyżka masła
1 jajko
sól i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Foremką do wycinania ciasteczek lub szklanką wytnij kształt na środku kromki chleba. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i rozpuść na niej łyżkę masła. Kiedy masło się rozpuści, połóż na patelni przygotowaną wcześniej kromkę chleba i wbij jajko w jej środek. Smaż do czasu, aż spód jajka się zetnie - 30 do 45 sekund. Posól i popieprz jajko. Po minucie przewróć kromkę na drugą stronę. Posól i popieprz jajko z drugiej strony. Postaraj się, aby cała kromka nasiąkła pozostałym na patelni masłem. Smaż do czasu, aż żółtka będą miękkie. Kluczem idealnych tostów jest kromka chleba usmażona na złoty, jasnobrązowy kolor, z nienaruszonym żółtkiem.

Jajka w gniazdkach

Stopień trudności: łatwy
Czas przygotowania: 1/4 godziny
Czas gotowania: 35 minut
Liczba porcji: 12

Składniki:
6-8 średnich ziemniaków
sól i mielony pieprz
olej do smażenia w spray’u
24 duże jajka

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 200 ̊C. Piecz całe ziemniaki przez 45-60 minut, aż będą miękkie. Pozostaw je do wystygnięcia, następnie zetrzyj je na tartce. Przygotowaną masę ziemniaczaną dopraw solą i pieprzem. Spryskaj obficie 2 foremki do muffinek (na 12 babeczek) olejem. Włóż po 3-4 łyżki utartych ziemniaków do pojedynczych foremkek. Palcami dociśnij masę ziemniaczaną do spodu i ścianek foremek. Spryskaj wypełnione masą foremki olejem. Piecz przez 15-20 minut, uważając, żeby się nie spaliły. Pozwól wystygnąć upieczonej masie ziemniaczanej. Rozbij po jednym jajku do każdej z foremek z ziemniakami. Posyp solą i pieprzem jajka. Piecz około 15 minut, do momentu, aż białka się zetną.

„Kobieta na Dzikim Zachodzie” - premiera w poniedziałek, 7 września 2015 roku o 18:00 w kanale Polsat Food Network (Polsat Food Network HD).


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Propozycje stacji TV i VOD


reklama
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

Mini PC Homatics BOX R Plus 4K

Homatics BOX R Plus to najnowszy wzbogacony m. in. o...

559 zł Więcej...

Odbiornik DVB-T/T2/C AB TereBox 2T HEVC

Najnowszy hybrydowy (naziemno- kablowy) odbiornik DVB-T/T2/C (bez LAN) z MPEG-4/H.264...

119 zł Więcej...

SAT Kurier - 5-6/2022 wersja elektroniczna

Elektroniczna wersja SAT Kuriera 5-6/2022

12 zł Więcej...