Już tylko siedmiu kucharzy walczy o tytuł „Top Chef”. Co ich teraz czeka? Otóż będą to dania weselne. Jakie menu na taką uroczystość zaoferują kucharze? Ich propozycje ocenią: kompozytor, producent, gitarzysta, lider zespołu De Mono - Marek Kościkiewicz oraz lider i wokalista zespołu Boys - Marcin Miller. W programie pojawi się także Reza Mahammad, gwiazda programu „Bajeczna akademia kulinarna Jenny i Rezy” kanału Polsat Food Network. Premiera szóstego odcinka szóstego sezonu programu „Top Chef” w środę, 6 kwietnia br. o godzinie 20:40 w telewizji Polsat (więcej tutaj).
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Zabawa dla uczestników programu „Top Chef” skończy się, gdy kuchnię odwiedzi szef Reza Mahammad. Jego tajemniczy przepis na indyjską potrawę na długo pozostanie w pamięci kucharzy. Komu uda się najwierniej odtworzyć mutanjan pulao, a kto polegnie na tym pozornie niezbyt skomplikowanym daniu z ryżu i jagnięciny?
Reza w świat gastronomii wszedł w wieku 16 lat, kiedy przejął rodzinną restaurację - The Star of India Restaurant i od tego czasu stale rozwija swoje pasje. Uwielbia dodawanie nowych smaków i wymiarów do tradycyjnych dań, czym zyskał sobie przydomek „Księcia przypraw” (więcej tutaj). Od poniedziałku, 11 kwietnia br. tego kucharza będzie można oglądać na antenie kanału Polsat Food Network w serii „Bajeczna akademia kulinarna Jenny i Rezy”. Tymczasem charyzmatyczny gwiazdor telewizji kulinarnej Polsat Food Network i nieoceniony specjalista od kuchni hinduskiej zdradzi widzom Polsatu i uczestnikom programu „Top Chef” tajniki kuchni z gorących Indii.
Dodajmy, iż kanał Polsat Food Network powstaje w wyniku współpracy firm Scripps Networks Interactive i Cyfrowy Polsat, właściciela Telewizji Polsat (więcej tutaj).
„Top Chef” - sezon 6., emisja w środy o 20:40 w telewizji Polsat (Polsat HD).
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.