reklama
reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj
ODBLOKUJ-REKLAMY.jpg

„Gwiazdy lombardu” 20 i jedzenie w lutym w History

dodano: 2020-01-14 13:32 | aktualizacja: 2020-01-14 16:59
autor: Łukasz Knapik | źródło: A+E Networks

History W lutym br. kanał History poleca swoim widzom takie programy jak „Hitler: jak zostałem dyktatorem”, „Wykute w ogniu” (sezon 6.), „Gwiazdy lombardu” (sezon 20.) i „Jedzenie, które zmieniło świat”.

History Travis Fimmel („Wikingowie”), Rick Harrison („Gwiazdy lombardu”)


Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Jak zapowiada nadawca, w lutym br. w History widzowie dowiedzą się, jakie są korzenie wielkich amerykańskich marek jak McDonald's czy Heinz w serii „Jedzenie, które zmieniło świat”. Przeanalizują także historię dojścia Adolfa Hitlera do władzy w programie „Hitler: jak zostałem dyktatorem”. Oprócz tego będą obserwować zmagania mistrzów kowalstwa w programie „Wykute w ogniu” i odkryją, jakie skarby trafią w ręce „Gwiazd lombardu”.

Luty 2020 roku w ofercie kanału History:

„Hitler: jak zostałem dyktatorem” („Hitler”)
emisja: w czwartki (od 6 lutego br.) o 22:00

Eksperci analizują postać Adolfa Hitlera, by dociec, co skrywał umysł tego „potwora w ludzkiej skórze”. Korzystając z najnowszych badań, naukowcy przyglądają się życiu Adolfa Hitlera i wskazują kluczowe momenty, które doprowadziły do jego spektakularnego sukcesu i ostatecznego upadku. W serialu przedstawiono rzadko pokazywane nagrania archiwalne, które dzięki znakomitej koloryzacji wyglądają bardzo sugestywnie. Eksperci biorą pod lupę mowę ciała Adolfa Hitlera i jego niezwykłe zdolności krasomówcze.  Serial prezentuje nowe spojrzenie na przywódcę III Rzeszy i jest próbą wyjaśnienia jak doszło do tego, że bezrobotny odludek stał się budzącym postrach, bezwzględnym dyktatorem, który pociągnął za sobą miliony zwolenników

„Wykute w ogniu” 6 („Forged In Fire” 6)
emisja: w czwartki (od 13 lutego br.) o 21:00

Seria „Wykute w ogniu” powraca. W tym oryginalnym turnieju zrealizowanym specjalnie dla kanału History rywalizują ze sobą amerykańscy wytwórcy broni białej, którzy potrafią stworzyć wszystko, od toporów wojennych wikingów, przez samurajskie miecze, po indiańskie sztylety. W każdym odcinku startuje czterech nowych zawodników, którzy walczą o nagrodę główną w wysokości 10 tysięcy dolarów. „Wykute w ogniu” to rzemiosło, legenda i pasja połączone ze sprytem, zaradnością i pomysłowością. Zawodnicy wykonują kilka zadań, w których mają do dyspozycji zestaw narzędzi z garażu i które polegają na stworzeniu poszczególnych elementów wybranej broni prezentowanej w ekscytującym finale. Rezultaty ocenia grono ekspertów, a oglądając zażarty wyścig z czasem, przy okazji widzowie dowiadują się sporo o historii różnych rodzajów broni (więcej tutaj).

„Gwiazdy lombardu” 20 („Pawns Stars” 20)
emisja: w niedziele (od 16 lutego br.) o 12:00

seria „Gwiazdy lombardu” powraca. Program zabiera widzów do  rodzinnego lombardu w Las Vegas, gdzie trzy pokolenia mężczyzn z dziadka rodziny Harrisonów Richard, syn Rick i wnuk Corey wspólnie prowadzą biznes, starając się i koleżeństwem na każdym kroku z drogi. Ta rodzina żyje i oddycha lombardem, wykorzystując swoje bystre oczy do dokładnej oceny wartości przedmiotów, które przynoszą ich kolorowi klienci, od przedmiotów mało znanych po naprawdę historyczne. Na długo przed pojawieniem się nowoczesnych banków i bankomatów istniały już lombardy. Do połowy XX wieku to one były głównym źródłem kredytu konsumpcyjnego w Ameryce, a także w dzisiejszych czasach pomagają wielu ludziom związać koniec z końcem. „Gwiazdy lombardu” zabierają widzów do rodzinnego lombardu Gold & Silver na przedmieściach Las Vegas. Trzy pokolenia Harrisonów - dziadek Richard, syn Rick i wnuk Corey - tocząc zabawne spory, prowadzą wspólny interes. We trójkę bystrym okiem oceniają wartość każdego przedmiotu, jaki klienci chcą u nich zastawić, od rzeczy najpospolitszych po autentyczne, zabytkowe, na przykład XVI-wieczny samurajski miecz, pierścień mistrzów ligi futbolowej, obraz Pablo Picassa czy XVII-wieczny wyrok sądowy. Muszą umieć odróżnić autentyki od podróbek i udzielić fachowej odpowiedzi na dwa podstawowe pytania: „Jaka historia kryje się za tym przedmiotem?” oraz „Ile to jest warte?” (więcej tutaj).

„Jedzenie, które zmieniło świat” („The Food That Built the World”)
emisja: w środy (od 26 lutego br.) o 22:00

Dla pokoleń Amerykanów to nazwiska znane od dziecka. W zdumiewający sposób stały się podstawą ich przetrwania i rozwoju gospodarki Stanów Zjednoczonych Ameryki. Kim są? I jak zrewolucjonizowali ten kraj? To ludzie tacy jak Milton Hershey, Will Kellogg, Henry Heinz i bracia McDonald. Nie znamy ich, ale znamy ich nazwiska. To oni stoją za sukcesem produktów spożywczych, które stały się symbolem Ameryki. Te niesamowite postaci stworzyły marki, które zdefiniowały znacznie więcej, niż tylko nawyki żywieniowe Amerykanów. Sprytem, siłą ale też litrami wylanej krwi potu i łez przez żołądek zdobywali serca krajanów. Po drodze budowali miasta, opracowywali nowe technologie i pomagali wygrywać światowe wojny. Byli bezwzględni i przebiegli. Oto wizjonerzy, którzy na zawsze zmienili oblicze Ameryki.
 
„Jedzenie, które zmieniło świat” w History, foto: A+E Networks
„Jedzenie, które zmieniło świat” w History, foto: A+E Networks


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Propozycje stacji TV i VOD


reklama
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

Kabel HDMI 2.0 4K Light 3,0m

Wysokiej klasy kabel połączeniowy HDMI Light z oświetleniem LED z...

35 zł Więcej...

SAT Kurier - 1-2/2023 wersja elektroniczna

Elektroniczna wersja SAT Kuriera 1-2/2023

12 zł Więcej...

SAT Kurier - 5-6/2022 wersja elektroniczna

Elektroniczna wersja SAT Kuriera 5-6/2022

12 zł Więcej...