dodano: 2013-11-28 19:58 | aktualizacja:
2013-11-28 21:16
autor: Łukasz Knapik |
źródło: Shi Communication
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Grudzień 2013 roku w Polsat Food Network:
„Ewa gotuje”
emisja: seria 5. - od poniedziałku do piątku (od 2 grudnia 2013 roku) o 9:00, 17:00 i 22:00; seria 6. - od poniedziałku do piątku (od 11 grudnia 2013 roku) o 9:00, 17:00 i 22:00
W programie „Ewa gotuje” Ewa Wachowicz - producentka, prezenterka, była Miss Polonia, uczestniczka konkursu Miss World i miłośniczka jedzenia - zaprasza widzów do swojej ruchliwej krakowskiej kuchni i pokazuje jak przyrządzać pyszne i przystępne dania zgodnie z najnowszymi trendami i z poszanowaniem polskich tradycji kulinarnych. Ewa nie tylko tworzy dania, lecz także pokazuje jak pięknie udekorować stół aby zachwycić gości!
„Świąteczne Dania Matta i Lisy” (sezon 1.)
emisja: od poniedziałku do piątku (od 2 grudnia 2013 roku) o 10:00, 16:30 i 21:30
Matt Tebbutt i Lisa Faulkner zapraszają na wystawne Święta! W nowej serii Matt i Lisa serwują pyszne menu, które można w prosty sposób odtworzyć w domu. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Od popisowych dań głównych
i potraw luksusowych, takich jak kaczka w miodowej glazurze i zimowe warzywa z musem serowym, do prostych rodzinnych potraw takich jak idealne gravy i pożywne pieczone ziemniaki. Wspólnie z przyjaciółmi z całego świata szukamy świątecznych inspiracji. Gotować z nami będą Rachel Allen, Barefoot Contessa, Nigella Lawson i Gizzi Erksine. Odwiedzą nas również goście specjalni tacy jak Michael Ball, Omid Djalili, Denise Welch, Angela Griffin i Andy Bates.
„Posiekani”
emisja: seria 11. - od poniedziałku do piątku (od 2 grudnia 2013 roku) o 15:00; seria 4. - od poniedziałku do piątku (od 19 grudnia 2013 roku) o 15:00
Czy potrafilibyście wziąć kilka składników i przemienić je w niezwykłe trzydaniowe dzieła sztuki? Czterech uczestników programu pokaże wam jak to się robi, wszystko pod okiem trzech bardzo krytycznych jurorów. Kucharze muszą przemienić proste składniki w wykwintne dania, a nagroda jest naprawdę wielka! Mają tylko kilka sekund na zapoznanie się ze swoimi składnikami i opracowanie przepisu a potem 30 minut na gotowanie. Komu się uda? W serii 11. uczestnicy zmierzą się z ośmiornicą, przegrzebkami i hot-dogami, a w serii 4 pojawią się nóżki, mielony indyk i krewetki jumbo na przystawki, mięso grzechotnika, fasolka szparagowa i mątwa na danie główne oraz pomidorki, jaja, chipsy i skórka z tofu na deser! Program prowadzi Ted Allen.
„Mistrzostwa Świata Barmanów” (sezon 2.)
emisja: 4 odcinki jeden po drugim w sobotę, 28 grudnia o 21:00 i w nocy z soboty na niedzielę (z 28 na 29 grudnia 2013 roku) o 1:00, powtórka we wtorek, 31 grudnia 2013 roku o 22:00
World Class – światowe poszukiwania najlepszego barmana - to ponad 10000 „koktajlowych magików” z 40 krajów. Uczestnicy zbiorą się w Rio de Janeiro i tam walczyć będą o prestiżowy tytuł w konkursie przekraczającym granice kreatywności, innowacji i rozrywki. Każdy odcinek to niesamowicie emocjonująca akcja na scenie i za kulisami.
„Koktajle i nie tylko... według Jun’a i Spike’a” (program specjalny)
emisja: w niedzielę, 29 grudnia 2013 roku o 21:00 i w nocy z niedzieli na poniedziałek (z 29 na 30 grudnia 2013 roku) o 1:00, powtórki w poniedziałek, 30 grudnia 2013 roku o 22:00 i w nocy z wtorku na środę (z 31 grudnia 2013 roku na 1 stycznia 2014 roku) o 00:00
Szef kuchni Jun Tanaka, i światowej sławy guru barmański Spike Marchant łączą siły aby stworzyć najpyszniejsze dania połączone z najwspanialszymi koktajlami. Proste lecz eleganckie dania Juna takie jak minestrone z małżami i krewetkami oraz Tarte Tatin z cynamonem i anyżkiem są idealnie uzupełniane przez skomponowane przez Spike’a Klasyczne Martini i Koktajl Applebite. Ten program udowadnia, że miejscem koktajli jest nie tylko elegancka impreza; są one idealnym towarzyszem każdego pysznego przepisu.
„Jedzienie od kuchni” (świąteczny program specjalny)
emisja: poniedziałek, 2 grudnia 2013 roku o 11:30 i 20:00
Polsat Food Network i prowadzący Marc Summers zapraszają na świąteczny program specjalny Holiday Treats Unwrapped. Odwiedzamy The Swiss Colony w najgorętszym okresie roku i podglądamy jak tworzą wspaniałe słodkości. W programie również firma budująca piernikowe domy, restauracja czcząca dzień indyka... codziennie, i odkrywamy tajemnicę szynki pieczonej w miodzie, farszu, sosu żurawinowego, świątecznych ciastek oraz Reddi Whip.
„Jedzenie od kuchni” (świąteczny program specjalny)
emisja: środa, 4 grudnia 2013 roku o 11:30 i 20:00
Gdy nad kominkiem pojawią się skarpety, a w kieliszku masz ajerkoniak, to znaczy, że nadeszły Święta!
W świątecznym wydaniu programu „Jedzenie od kuchni” Marc Summers pokaże najlepsze świąteczne przysmaki na świecie: od wina musującego po pyszną wanilię i sernik Sara Lee.
„Gwiazdkowa Kuchnia Polsat Food Network” (odcinki 1 i 2)
emisja: wtorek, 10 grudnia 2013 roku o 11:30 i 20:00
Prosto z świątecznej kuchni Polsat Food Network, pełen asortyment soczystych delikatesów od wyszukanych kanapek do pysznych koktajli i najważniejszej wigilijnej kolacji. W te święta dołącz do Polsat Food Network i zainspiruj się by stworzyć własną ucztę! Gośćmi specjalnymi będą Andy Bates, Tristan Welch, Jun Tunaka, Lotte Duncan, Reza Mahammed i Abby Moule.
„Jody Prenger zaprasza na Święta!” (program specjalny)
emisja: czwartek, 12 grudnia 2013 roku o 11:30 i 20:00
Aktorka i prezenterka Jody Pregner wprowadza w świąteczny nastrój gastronomiczną eksplozją w programie „Jody Prenger zaprasza na Święta!”
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.