dodano: 2014-06-21 23:02 | aktualizacja:
2014-06-22 13:09
autor: Łukasz Knapik |
źródło: Scripps Network International
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Lipiec 2014 roku w Polsat Food Network:
„Sekrety kuchni naszych dziadków”
emisja: w soboty i niedziele (od 5 lipca 2014 roku) o 8:30 i 16:30
W programie „Sekrety kuchni naszych dziadków” Mo Rocca, dowcipny dziennikarz, aktor i satyryk podróżuje odkrywając tradycyjne rodzinne przepisy, przekazywane kolejnym pokoleniom przez dziadków. Mo nie nauczył się gotować od własnych dziadków, szuka więc innych rodzin, które mogłyby przed nim odkryć tajniki kulinarnych pyszności.
- „Sekrety kuchni naszych dziadków” to urzekający program pełny opowieści i anegdot równie ciepłych jak pokazywane w nim dania - zapewnia nadawca.
„Rachel kontra Guy: pojedynek gwiazd”
emisja: w piątki (od 4 lipca 2014 roku) o 22:00
Gospodarze i ulubieńcy Polsat Food Network, Rachel Ray i Guy Fieri, rzucają kulinarne wyzwanie celebrytom w programie „Rachel kontra Guy: pojedynek gwiazd”. Osiem znanych postaci ze świata telewizji, filmu, sportu i muzyki spotykają się by stoczyć bitwę o nagrodę w postaci 50 tysięcy dolarów przeznaczanych na wybraną przez nich organizację charytatywną. W każdym odcinku gość specjalny decyduje o tym kto wygrywa dany odcinek a kto będzie musiał wziąć udział w ślepej próbie smaku. Na koniec serii ostatni pozostający na placu boju celebryta zostanie ogłoszony królem lub królową kuchni. Czyja ekipa wygra? Rachel czy Guya? W menu zobaczymy festiwal kulinarny, pojedynek lunchowy oraz ulubione dania rodziny i przyjaciół.
„Kulinarne podróże z Guyem Fierim” 14
emisja: od poniedziałku do piątku (od 7 lipca 2014 roku) o 12:00 i 23:00
Gwiazda Polsat Food Network, Guy Fieri, wyrusza na autostradową podróż kulinarną wszech czasów. Spełniając marzenia każdego miłośnika kuchni, Guy konsumuje przez całą trasę w poprzek Ameryki, polując na najbardziej unikalną i różnorodną kuchnię i kosztować specjały menu niezliczonych klasycznych barów i knajp. Niezależnie od wieku każdy znajdzie tu coś dla siebie. Studenci z Detroit odkryli koszulki polo Lacoste i przywrócili damskie zawody na wrotkach. Dzisiaj rządzi retro, a do stylu retro najbardziej pasuje ruszenie w drogę i posiłek w ulubionej knajpie czy jadłodajni. Czterdzieści, pięćdziesiąt a nawet sześćdziesiąt lat po otwarciu podwojów i odpaleniu grilla, klasyczne amerykańskie knajpy cieszą się niezwykłą popularnością, przyciągając nowe pokolenie klientów. Nowi, młodzi właściciele kontynuują rodzinne tradycje dobrze karmiąc całe rzesze klientów. W tym specjalnym programie Guy rusza w podróż od wybrzeża do wybrzeża. Prowadzi klasyczne wozy z lat 60. i 70. ubiegłego wieku i na każdym kroku próbuje klasycznych amerykańskich specjałów. W serii 14. Guy podróżuje z kilkoma znanymi przyjaciółmi. W Georgetown (Texas) Guy spotyka się z Matthew McConaughey w wielkiej knajpie serwującej gofry z szynką. W Minneapolis, Guy ma okazję spróbować kilku nowych rzeczy w lokalnej pizzerii uczęszczanej przez kolegę po fachu Andrewa Zimmern. Później trafia do neapolitańskiej knajpy w Dallas, w której do pizzy daje się dżem bekonowy a z pastą podaje się świeżą pancettę, w Kalifornii próbuje burrito pancakes i super ostrych kanapek a w Las Vegas znajduje budkę z tacosami z mocno światowym farszem.
„Akcja: restauracja!” 2
emisja: we wtorki i piątki (od 18 lipca 2014 roku) o 21:00
W programie „Akcja: restauracja!” Robert Irvine przywraca upadającą restaurację do dawnego splendoru z budżetem w wysokości 10,000. Wszystko w dwa dni! W serii 2. Robert Irvine pojawia się w Maidsonville, Louisiana, by pomóc byłym małżonkom prowadzącym wspólnie knajpę. Upadek restauracji zniszczył ich związek a napięcie rośnie wraz z długami. W Fruita (Colorado) Irvine przysięga pomóc właścicielce restauracji w opałach, którą w ciągu jednego miesiąca może spotkać śmierć męża i upadek firmy. Sprawdź czy Robertowi uda się uratować sytuację.
„Kuchnia koreańska dla każdego”
emisja: od poniedziałku do piątku (od 21 lipca 2014 roku) o 10:00, 14:30 i 18:00
„Kuchnia koreańska dla każdego” jest fascynującym wprowadzeniem w prostą, pyszną i zdrową koreańską żywność. Szefowa kuchni i autorka Judy Joo wraca do Korei Południowej i rusza w niesamowitą podróż kulinarną w trakcie której odwiedza ludzi i miejsca będące jej inspiracją, dzieląc się z nami swoją pasją dla autentycznych, tradycyjnych i współczesnych dań koreańskich. Z powrotem w swojej kuchni pokazuje widzom proste przepisy, inspirując wszystkich do spróbowania koreańskich smaków i składników. Judy Joo jest pochodzącą z Korei Południowej amerykańską szefową kuchni i autorką mieszkającą i pracującą w Londynie. Jej zamiłowanie do koreańskiej kuchni wzięło się z dzieciństwa i podglądania mamy gotującej tradycyjne koreańskie dania. Judy Joo prowadzi nas przez tłoczne uliczne rynki, pokazuje modne trendy kulinarne Seulu, poznaje owoce morza i klasyczne tradycje południowych plaż Busan i zabiera nas na festiwale, zbiory oraz plantacje herbaty region Mokpo. Przedstawia nam też swoją rodzinę, która dzieli się swoimi kulinarnych tradycjami.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.