dodano: 2014-09-09 14:45 | aktualizacja:
2014-09-09 15:25
autor: Łukasz Knapik |
źródło: ITI Neovision
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Młody polski szef kuchni francuskiego pochodzenia David Gaboriaud powraca w nowej odsłonie swojego programu. W każdy czwartek, od 2 października br. widzowie będą mogli obejrzeć premierowe odcinki „Davida w Europie”, produkcji własnej Kuchni+. W porównaniu do pierwszego sezonu format programu uległ zmianie. Tym razem nagrywany jest w kilku europejskich krajach. Prowadzący przedstawia kulturę kulinarną oraz atrakcje turystyczne: Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii. W każdym odcinku odwiedzi inne miejsce. Będą to m.in. Alpy, Liguria, Andaluzja czy Nicea i Lizbona.
W poszczególnych krajach David odwiedzi cztery lokacje, w których zaprezentuje znane mu miejsca lub warte odwiedzenia kawiarnie, gospodarstwa i restauracje. Przygotuje także dwie potrawy oparte na miejscowych produktach i przepisach. Uzupełnieniem programu będzie udział Davida wraz z poznanymi na miejscu osobami w rozmaitych aktywnościach: wspinaczce, jeździe na skuterach wodnych, degustacji wina czy biegach.
Seria składa się z 16 odcinków, po 4 na każdy z odwiedzanych krajów. Na zlecenie Kuchni+ program zrealizowało TV Working Kuby Bałdygi.
„David w Europie” - sezon 2., emisja w czwartki (od 2 października 2014 roku) w kanale Kuchnia+ (Kuchnia+ HD).
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.