W środę, 20 maja br. decydujące starcie w czwartym sezonie programu „Top Chef”. Zostali najlepsi z najlepszych! Kto otrzyma tytuł „Top Chef” i 100 tysięcy zł? Kasia, Łukasz, a może Adam? - Ważne, że mnie, dziewczynie udało się dojść do finału. To otwiera drogę i dla innych dziewczyn, które chciałyby spróbować - usłyszymy od Kasi. Co przygotują kucharze? Zobaczymy kalejdoskop wspaniałych dań, które oceni jury w składzie: Wojciech Modest Amaro, Ewa Wachowicz, Maciej Nowak i Grzegorz Łapanowski.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
- To, co my tu dostaniemy - musi być najwyższych lotów. Trzy godziny i 5-daniowe menu degustacyjne - oto z czym zmierzą się top kucharze.
- Uśmiech na twarzy, pełne skupienie i co ma być to będzie to będzie. Trzeba myśleć pozytywnie!
- powie Łukasz Budzik.
- Taka wygrana dla mnie to jest dosięgnięcie gwiazd
- doda Adam Adamczak.
Który z kucharzy spełni swoje marzenie? Czyje dania o niebiańskim smaku podbiją serca i podniebienia jurorów? Finał programu w środę, 20 maja br. o godzinie 20:40 w Polsacie (więcej tutaj).
Do 4. polskiej edycji najstarszego programu wybrano 17 najbardziej nietuzinkowych kulinarnych osobowości. Kucharze gotowali w najlepszych restauracjach w Polsce i na świecie. W show czekało ich: stres, mordercze tempo, pułapki oraz nagroda główna - tytuł Top Chef i 100 tysięcy zł. Każdy odcinek był serią skomplikowanych konkurencji. Kto wygrał tę twardą walkę i trafił do finału?
Jak kucharze przygotowywali się do finałowego starcia? Kto im pomagał w kompletowaniu menu? Co w sklepie wybierali kandydaci na Top Chefa? Więcej w materiałach wideo:
Finał „Top Chef” 4 w Polsacie - zapowiedź:
O finalistach:
Katarzyna Daniłowicz - mieszka i pracuje we Wrocławiu. Jest zastępcą szefa kuchni w restauracji Mennicza Fusion. Absolwentka architektury, ukończyła też szkołę gastronomiczną. Umiejętności kulinarne szkoli pod okiem swojego szefa i narzeczonego - Bogumiła.
Adam Adamczak - pracuje jako zastępca szefa kuchni w restauracji Concordia Taste. 7 lat spędził pizzerii, co uważa za czas ewidentnie zmarnowany. Potem trafił do restauracji Ostoja, w której poznał sekrety kuchni polskiej. Swoje umiejętności szkolił w wielu innych restauracjach i hotelach, a pracując dla Concordii zdobył tytuł Kucharza Roku 2013 miesięcznika „Kuchnia”. Specjalizuje się w kuchni europejskiej. Jego hobby to tatuaże.
Łukasz Budzik - przez osiem lat trenował piłkę nożną na pozycji bramkarza. Po nauce w 22. Liceum Ogólnokształcącym (LO) we Wrocławiu zaczął się szkolić jako kucharz w szkole policealnej. Pracował m.in.: w restauracjach: Cesarsko-Królewska, Hotelu Lappo, Monopol i Acquario. Aktualnie mieszka i pracuje w Doha, stolicy Kataru. Gotowanie dla innych sprawia mu przyjemność.
„Top Chef” - sezon 4., emisja w środy o 20:40 w telewizji Polsat (Polsat HD).
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.