reklama
reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj
ODBLOKUJ-REKLAMY.jpg

„Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia” 6 w Polsacie

dodano: 2016-09-06 17:36
autor: Łukasz Knapik | źródło: Cyfrowy Polsat/satkurier.pl

Polsat „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia” We wtorek, 6 września br. o godzinie 20:05 w telewizji Polsat ruszy szósta edycja programu „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia” (więcej tutaj). Po raz pierwszy szefem piekielnej restauracji będzie Michał Bryś, który zastąpił na tym stanowisku Wojciecha Modesta Amaro. Nowy szef potrafi dotrzeć do uczestników nie tylko za pomocą głośnych reprymend, ale również za pomocą... śmiechu. A jaki jest prywatnie? Opowiedzą wokalistki - Patrycja Markowska, Kasia Kowalska i Kasia Nosowska. Wśród uczestników pojawią się m.in. właścicielka pizzerii, Bursztynowa Miss Polski 2013, Miss Warmii i Mazur 2014 oraz finalistka konkursu Miss Polski 2014, zawodniczka rugby, szef kuchni z 18-letnim doświadczeniem i właściciel biura turystycznego.

Polsat „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia” Michał Bryś


Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Nowy szef „Hell's Kitchen" gra na perkusji

6 września br. Michał Bryś zadebiutuje w roli nowego szefa „Piekielnej Kuchni”. Jak się okazuje Bryś ma wiele zaskakujących pasji. Jedną z nich jest gra na perkusji.

Nowy szef programu „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia” to prawdziwy rock'n'rollowiec polskiej gastronomii. Michał Bryś, który przez lata był związany z branżą muzyczną, potrafi m.in. grać na perkusji. Swoje umiejętności szef zaprezentował w nowej czołówce kulinarnego widowiska.

Patrycja Markowska, Kasia Kowalska i Kasia Nosowska o Michale Brysiu

Wielkimi krokami zbliża się premiera szóstej edycji „Hell's Kitchen” z udziałem nowego szefa Michała Brysia. Patrycja Markowska, Katarzyna Nosowska i Katarzyna Kowalska postanowiły zdradzić, jakim człowiekiem jest nowy szef najbardziej piekielnej kuchni w Polsce.

- Michała Brysia poznałam lata temu. Wyreżyserował moje pierwsze klipy „Musisz być pierwszy” z Marcinem Urbasiem i "Mój drogi kolego”... Michał w pracy miał dużo pasji i dbałości o szczegóły. Był w tym cały... Pamiętam, że byłam wtedy zielona i nie wiedziałam, jak te teledyski mają wyglądać. Michał bardzo mi pomógł. Był konkretny facetem, ale nie „łamał kręgosłupów” (śmiech). Do dziś Michał jest bardzo pracowity, stanowczy i ma silny charakter, bo musi rządzić ludźmi, a rządzić mądrze to największa sztuka - wspomina Patrycja Markowska. - Kiedy po 15 latach, od momentu, jak poznałam Michała, pojawiłam się w jego restauracji, zauważyłam ogromną pasję w każdym daniu... Byłam zachwycona tym, że potrawy są artystyczne, innowacyjne. Fajnie jest mieć pewność, że idziesz do miejsca, w którym nie tylko świetnie zjesz, ale odkryjesz nowe smaki. Pomyślałam sobie, że Michał musi mieć też w sobie wiele pokory, bo jest to praca w pocie czoła, praca która nie raz kończy się nad ranem. To co serwuje Michał jest dowodem, że jeśli ludzie mają serce do życia to i zawód wykonują z pasją. Takich ludzi podziwiam i cenię. Michał jest artystą w kuchni, bo jest nim też w życiu - dodaje.


Współpracę z Michałem Brysiem z uśmiechem na twarzy wspomina także Katarzyna Kowalska, z którą nowy szef „Hell's Kitchen” zna się od 20 lat.

- Poznaliśmy się z Michałem 20 lat temu podczas promocji mojej płyty „Czekając na...”. Robiliśmy z nim wiele innych projektów. Michał jest bardzo zadaniowy. Jeżeli się czegoś podejmuje, przygotowuje to od początku do końca i ma nad tym całkowitą kontrolę, co jest bardzo niesamowitą cechą. Jest prawdziwym facetem z krwi i kości, co wiąże się też z tym, że ma swoje zdanie... Przez lata współpracy polubiliśmy się i jesteśmy teraz bardzo dobrymi znajomymi. Odwiedzamy się. To właśnie w domu Michała dowiedziałam się o jego drugiej pasji, o której wcześniej nie miałem pojęcia, czyli gotowaniu. On miał ogromną przyjemność robiąc swój makaron, piekąc chleb, przyrządzając wszystko od początku do końca. Nie mogłam wyjść z podziwu. Pamiętam, że to co serwował było fantastyczne. Taką samą pasję, jaką wkładał kiedyś do pracy z artystami, wkłada teraz do pracy w kuchni. Michał ma naturalny dar i myślę, że w „Hell's Kitchen” poradzi sobie na pewno. To było niesamowite, jak ta pasja do gotowania całkowicie wyparła jego poprzednie życie zawodowe. Wspieram go całą sobą. Michał na to ciężko pracował i kocha to co robi, a to jest tak bardzo ważne, żeby kochać swoją pracę - mówi Katarzyna Kowalska. - Najlepszą kucharką jest moja mama, a zaraz po niej Michał Bryś - dodaje.


Michała Brysia niezwykle ceni także Katarzyna Nosowska. Wokalistka i Michał Bryś poznali się kilkanaście lat temu podczas pracy na planie m.in. klipów „Cztery pory” zespołu Hey i „Zoli” Kasi Nosowskiej. Do dziś wokalistka i nowy szef programu „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia” mają ze sobą świetny kontakt, a artystka nie szczędzi mu komplementów.

- Michał jest jedną z tych osób, których poznanie będę rozpamiętywać z zachwytem, kiedy strudzona potężnie życiem zasiądę w bujanym fotelu otoczona wiankiem wnucząt. Zawdzięczamy mu jako artyści dopełnienie naszych piosenek absolutnie wspaniałymi klipami i tę działalność rozpoznawaliśmy długo jako wiodącą. Z resztą do dziś trudno nam powtórzyć ten rodzaj satysfakcji. Jakież było nasze zdziwienie, gdy po raz pierwszy ugościł nas w swojej autorskiej restauracji. Niezapomniany wieczór i Michał tak bardzo w swoim żywiole, pełen pasji, całkowicie jej dedykowany. Poza tym wielkie poczucie humoru - cecha której wyglądam u znajomych w pierwszej kolejności

- wspomina Katarzyna Nosowska.


Przypomnijmy, że Michał Bryś jest szefem kuchni w warszawskiej restauracji L'enfant Terrible. Jak Bryś poradzi sobie w roli piekielnego szefa? Będziemy się mogli przekonać oglądając Polsat.
 
Michał Bryś w programie „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia”, foto: Krystian Szczęsny
Michał Bryś w programie „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia”, foto: Krystian Szczęsny
Michał Bryś w programie „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia”, foto: Maciej Piórko
Michał Bryś w programie „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia”, foto: Maciej Piórko
Michał Bryś w programie „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia”, foto: Krystian Szczęsny
Michał Bryś w programie „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia”, foto: Krystian Szczęsny
Michał Bryś w programie „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia”, foto: Cyfrowy Polsat
Michał Bryś w programie „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia”, foto: Cyfrowy Polsat


Lista uczestników szóstej edycji „Hell's Kitchen”

6 września br. rusza nowa edycja programu „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia”. Uczestnicy będą walczyć o 100 tysięcy złotych i pracę w restauracji nowego szefa Michała Brysia.

„Piekielna Kuchnia” po raz szósty wraca na ekrany. W nowym sezonie „Hell's Kitchen” będzie zarządzał nowy szef, Michał Bryś, który zyskał miano niegrzecznego dziecka polskiej gastronomii. To właśnie w jego warszawskiej restauracji L'enfant Terrible pracę otrzyma zwycięzca szóstej edycji piekielnego widowiska. Spośród ponad dwóch tysięcy kandydatów z całej Polski wybrano 16 śmiałków, którzy staną do kulinarnej bitwy. Wśród nich zobaczymy m.in. właścicielkę pizzerii, finalistkę konkursu Miss Polski 2014, szefa kuchni z 18-letnim doświadczeniem i właściciela biura turystycznego.

Drużyna Czerwonych

Izabela Anna Kaczorowska (25 lat, Biała Rawska) - na co dzień zajmuje się marketingiem i pracuje jako coach, ale uwielbia spędzać czas w kuchni. Przygodę z gotowaniem zaczęła pięć lat temu. Największego doświadczenia nabrała jednak, gdy była w ciąży. Z powodu cukrzycy ciążowej, zaczęła czytać dużo książek na temat gotowania. Brała także udział w warsztatach i szkoleniach kulinarnych. Prowadzi bloga kulinarnego. Jest rzetelna i zawsze dąży do osiągnięcia ustalonego celu. Prywatnie mama 3-letniego syna. Interesuje się motoryzacją i tańcem. W przyszłości chciałaby zająć się organizowaniem eventów i pokazów gastronomicznych.

Agnieszka Jasińska (29 lat, Ruda Śląska) - zawodowo prowadzi firmę budowlaną zajmującą się montażem balustrad i konstrukcji ze stali nierdzewnej, ale gotowanie jest jej pasją od 20 lat. Jako mała dziewczynka podpatrywała w kuchni babcię i mamę. Z czasem zaczęła sama eksperymentować i szukać nowych smaków. Od czterech lat uczęszcza na różne kursy kulinarne w Polsce i za granicą, m.in. we Włoszech. Specjalizuje się w pieczeniu tortów. Bardzo ceni tradycje polskiej kuchni. Jest perfekcjonistką, co uważa za swoją wadę i zaletę jednocześnie. Chciałaby zawodowo zająć się gastronomią i prowadzić swój program kulinarny. Marzy o swojej własnej książce kulinarnej. Jest autorką bloga kulinarno-podróżniczego.

Emilia Bykowska (30 lat, Gdynia) - ukończyła szkołę zawodową na kierunku kucharz, kelner oraz technik technologii żywienia, ale gotowaniem interesowała się już jako dziecko. Obecnie jest właścicielką pizzerii w Gdyni i pracuje w jednej z tamtejszych restauracji. Od kilku lat bierze udział w warsztatach i pokazach kulinarnych. Jest niezwykle ekspresyjna i potrafi walczyć o siebie i swoje zdanie. Twierdzi, że w kuchni nie ma słabych stron. Nigdy się nie poddaje, a niepowodzenia traktuje jako nauczkę na przyszłość. Trenowała piłkę nożną. Marzy o własnej restauracji i gwiazdce Michelin. W programie uczestnicy nazywają ją „Szajba”.

Katarzyna Gajewska (24 lata, Olsztyn) - od kilku lat zajmuje się modelingiem. Pracowała także jako prezenterka w tureckiej telewizji. Ma na koncie kilka tytułów miss (m.in. Bursztynowa Miss Polski 2013, Miss Warmii i Mazur 2014, finalistka Miss Polski 2014). Jest kulinarnym samoukiem. Nigdy nie pracowała w profesjonalnej kuchni. Uwielbia poznawać nowe smaki, łączyć ze sobą nieoczywiste składniki. Studiowała na kierunku inżynieria ochrony środowiska, ale zmieniła kierunek i obecnie uczy się kosmetologii. Sprawa wrażenie osoby niezwykle spokojnej, ale ma charakter. Uczestnicy mówią na nią „Barbie”.

Karolina Sadura (26 lat, Piotrków Trybunalski) - z kuchnią związana jest zawodowo. Pracuje jako kucharz w jednej z sieciowych restauracji. Miłość do gotowania zaszczepił w niej ukochany dziadek. Jej anielski wygląd to tylko pozory... Potrafi zacięcie walczyć o swoje. Jest szczera, czasem aż do bólu. Marzy o tym, żeby wygrać „Hell's Kitchen” i otworzyć własną restaurację kierowaną do dzieci i młodzieży. Prywatnie żona i mama dwójki dzieci. Uczestnicy mówią na nią „Atomówka”.

Marta Smeja (27 lat, Gdynia) - gotuje od dziecka i już w przedszkolu wiedziała, że będzie kucharką. Swoje pierwsze kroki w gotowaniu stawiała pod okiem mamy. Ukończyła szkołę zawodową z tytułem Kucharz małej gastronomii oraz technikum uzupełniające o profilu Kucharz. Pracuje jako zastępca szefa kuchni w jednej z restauracji w Rumi. Przez dziewięć lat trenowała rugby. Była reprezentantką Polski i wielokrotną mistrzynią Polski w tej dziedzinie. Jest twardą babką, ale jak sama twierdzi ma miękkie serce. Marzy o założeniu rodziny i posiadaniu gromadki dzieci.

Małgorzata Augustyn (30 lat, Trzebnica) - gotuje od 13 lat, a od 12 zajmuje się tym zawodowo. Nie ukończyła wprawdzie nie skończyła szkoły kierunkowej w dziedzinie gastronomii, ale nie przeszkadza jej to w zawodzie. Obecnie pracuje jako kucharka w jednym z wrocławskich hoteli. Ma na koncie kurs w zakresie kuchni fusion. Od niedawna prowadzi także bloga kulinarnego. Wypieki nie są jej mocną stroną. Jest nieprzewidywalna i uparta. Na co dzień matka dwójki dzieci i szczęśliwa żona.

Kamila Gockowiak (29 lat, Puck) - gotowaniem zajmuje się amatorsko. Kiedyś pracowała w pizzerii, a obecnie jako projektant w jednym z marketów budowlanych. Nie radzi sobie w przyrządzaniu dań z owocami morza. Zgłosiła się do „Hell's Kitchen”, żeby rozwinąć skrzydła i nauczyć się pokory, ponieważ bywa impulsywna. Jest mamą dwójki dzieci i to właśnie rozłąka z nimi jest dla niej najtrudniejsza.

Drużyna Niebieskich

Tomasz Ptak (22 lata, Ostrów Wielkopolski) - z wykształcenia kucharz małej gastronomii, a na co dzień chłopak, który żadnej pracy się nie boi. Był magazynierem, kierowcą międzynarodowym i monterem wykładzin podłogowych. Ma na koncie praktyki w dwóch restauracjach w Krotoszynie. Przez trzy miesiące pracował jako kelner i pomoc kuchenna w Niemczech, a po powrocie do Polski zatrudnił się w jednej z sieci fast food. Obecnie ma własną firmę świadczącą usługi kelnerskie. Jego pasją jest sport. Jest fanem piłki nożnej, trenuje na siłowni a od niedawna również boks. Nie lubi przegrywać, a najważniejszymi osobami w jego życiu jest żona, z którą kocha podróżować. Ze względu na podobieństwo do Zenona Martyniuka otrzymał przydomek „Zenek”.

Mikołaj Król (21 lat, Radom) - gotowaniem zajmuje się zawodowo od ok. 5 lat. Uważa, że kucharz jest artystą, a gotowanie sztuką. Kocha eksperymentować, ale niezbyt dobrze radzi sobie z wypiekami. Twierdzi, że jest bardzo pracowity i zdeterminowany, choć czasem bywa wybuchowy. Singiel. Ma nadzieję, że w programie znajdzie miłość życia. Jest bardzo związany z rodziną. Marzy o własnej restauracji, bo gotowanie jest jego największą pasją. Najmłodszy uczestnik szóstej edycji programu „Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia”. „Petarda” - tak zwracają się do niego uczestnicy oraz szef Michał Bryś.

Jakub Suchta (32 lata, Wrocław) - właściciel biura turystycznego, kapitan i organizator rejsów morskich na całym świecie oraz eventów dla firm. Ale to gotowanie jest jego największą pasją już od wczesnego dzieciństwa. Jest kulinarnym samoukiem. W swojej kuchni nigdy nie korzysta z gotowych przepisów a inspiracje na swoje potrawy czerpie z morskich wypraw. W poszukiwaniu kulinarnego doświadczenia wyjechał do Londynu, gdzie miał okazję pracować jako kelner dla Gordona Ramsaya oraz Marco Pierre'a White'a. Po powrocie do Polski pracował w różnych restauracjach, w których był odpowiedzialny m.in. za dobór menu oraz szkolenie personelu. W przyszłości chciałby prowadzić program kulinarno-podróżniczy łącząc w ten sposób wszystkie swoje pasje. Nie boi się wyzwań, a w pracy w kuchni jest bardzo skupiony na osiągnięciu celu.

Marcin Zdeb (29 lat, Kraków) - już od dziecka miał smykałkę do gotowania, ale nigdy nie podjął kształcenia w tym kierunku. Według niego najlepszą szkołą jest uczenie się na błędach, dzięki czemu chętnie eksperymentuje w kuchni. Łatwo nawiązuje kontakty i jest bardzo pozytywną osobą, dlatego nie bardzo dogaduje się z pesymistami. Jak sam twierdzi bywa egoistyczny. Jest uparty i spontaniczny. Nie boi się ekstremalnych wyzwań i lubi rywalizację. Wielki fan wysiłku fizycznego i ciężkich brzmień, co wyraża grając na perkusji w jego zespole. Na co dzień jest grafikiem komputerowym.

Błażej Loska (33 lata, Bieruń) - przygodę z gastronomią rozpoczął, gdy miał 14 lat. Odbywał wówczas praktyki jako kucharz. Przez kolejne czternaście lat jego życie zawodowe było związane z pracą w kuchni. Obecnie pracuje w branży motoryzacyjnej, ale chciałby wrócić do gotowania. Jak sam twierdzi jest zdecydowany w podejmowaniu decyzji, ale niekiedy zdarza mu się wybierać drogę na skróty. Jest bardzo troskliwy i uczynny. Cechuje go także pewność siebie i poczucie humoru.

Michał Suchanowski (37 lat, Bytom) - gotuje zawodowo od 18 lat. Ukończył technikum gastronomiczne o profilu technik/technolog żywienia zbiorowego. Doświadczenie zdobywał w restauracjach w Polsce oraz w Niemczech. Ma na koncie udział w różnych konkursach kulinarnych, m.in. był półfinalista olimpiady dla kucharzy, zajął drugie miejsce w konkursie na targach kulinarnych w Krakowie. Jest osobą niezwykle zorganizowaną i ambitną. Trenuje judo. Każdą wolną chwilę poświęca żonie oraz dwóm synom. Marzy o własnym lokalu gastronomicznym.

Damian Bańkowski (28 lat, Elbląg) - od 11 lat związany z gastronomią. Pracował w restauracjach w Warszawie oraz w Holandii, gdzie spędził aż sześć lat. Fascynuje się Gordonem Ramsayem. W pracy stara się być zawsze skupiony, ale czasem zdarzają mu się dni, kiedy bywa roztrzepany. Nie lubi aroganckich ludzi. Jego słabą stroną w kuchni są desery, ostrygi i ośmiornice. Kiedy nie gotuje, gra w piłkę nożną i podróżuje, bo to jego największe pasje.

Jakub Wolski (36 lat, Piotrków Trybunalski) - od dwóch lat prowadzi własne bistro w Piotrkowie Trybunalskim, gdzie codziennie rano wypieka chleb na zakwasie według przepisu jego mamy. Wcześniej przez 10 lat pracował w gastronomii, prowadząc m.in. hotel, restauracje i firmy cateringowe. W swoim życiorysie ma również pracę na ogromnych statkach pasażerskich. Do programu przyszedł przede wszystkim po to, aby nabrać doświadczenia oraz zdobyć wiedzę kulinarną, której - jak sam mówi - wciąż mu brakuje. Jest bardzo energiczny, choć na pierwszy rzut oka może sprawiać wrażenie osoby niezwykle spokojnej i zdystansowanej. Jest mężem i ojcem dwójki cudownych dzieci. W programie otrzymał pseudonim „Sowa”.

„Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia” - sezon 6., emisja we wtorki (od 6 września 2016 roku) o 20:05 w telewizji Polsat (Polsat HD).


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Propozycje stacji TV i VOD


reklama
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

Odbiornik DVB-T/T2 HEVC DI-WAY 2020 Mini

Mini odbiornik DVB-T/T2 z HEVC/H.265 marki DI-WAY z trybem hotelowym...

99 zł Więcej...

Odbiornik DVB-T/T2/C Opticum PREMIUMBOX+ H.265 HEVC

Najnowszy hybrydowy odbiornik DVB-T/T2/C z HEVC/H.265 marki Opticum firmy AX...

109 zł Więcej...

Kabel HDMI 2.0 4K Light 3,0m

Wysokiej klasy kabel połączeniowy HDMI Light z oświetleniem LED z...

35 zł Więcej...